Тази събота музеите на Българската академия на науките (БАН) (Природонаучен, Етнографски, Национален

...
Тази събота музеите на Българската академия на науките (БАН) (Природонаучен, Етнографски, Национален
Коментари Харесай

БАН празнува 150 години с вход свободен в музеите си

Тази събота музеите на Българската академия на науките (БАН) (Природонаучен, Етнографски, Национален археологически и Национален антропологичен), както и Ботаническата градина на Българска академия на науките ще са с „ вход свободен “ за гости. Поводът е 150 годишния празник, който Българска академия на науките отбелязва от през днешния ден с поредност от събития. По обед ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски открива галерия на Моста на влюбените в София, отдадена на достиженията на научните звена на академията. В Националния археологически музей ще бъдат наградени 41 млади учени.
По мотив празника Българската национална банка пусна в обращение сребърна възпоменателна монета „ 150 години Българска академия на науките “. Предстои валидиране на марка във връзка годишнината, а специфичен документален филм споделя за историята на Академията. Излизат и три книги - за постройката на БАН, която е монумент на българското културно завещание, къса история, дарителството и благодетелите. Под егидата на ЮНЕСКО следва интернационална научна конференция „ Актуални проблеми в проучването на нематериалното културно завещание и използването на Конвенция 2003. Приносът на учените от Българска академия на науките “
Календарът на честването включва и Дни на отворените порти в институтите на Академията, научни конференции, семинари и обществени лекции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР