Тази събота Bellator се завръща в Европа след близо 6-месечно

...
Тази събота Bellator се завръща в Европа след близо 6-месечно
Коментари Харесай

Александра Тончева: Горда съм, че съм първата българка в Bellator

Тази събота Bellator се завръща в Европа след близо 6-месечно спиране поради ковид пандемията.

Събитието Bellator Милано обаче, ще бъде много по особено за българските почитатели на бойните изкуства, тъй като за пръв път в историята на организацията присъединяване в галата ще вземе българка.

Александра Тончева от варненския клуб „ Десант “ ще направи своя дебют в прословутата верига за смесени бойни изкуства. Първата съперничка ще бъде италианката Киара Пенко, а дуелът ще бъде в категория „ сламка “.

Европейската шампионка за дилетанти от 2015 година ще премери сили с Пенко, като дуелът ще бъде част от подгряващата карта на събитието и ще може да се следи в канала на Bellator.



Готова ли е за мечтания дебют, каква тактика са измислили с треньора Николай Добруджански и отразила ли се е карантината през последните месеци, четете долу:

Александра, поздрав. Събота ще влезеш в историята, трансформирайки се в първата българка, която ще се бие под знамето на Белатор. Какво значи това достижение за теб?

– Този факт ме кара да се гордея. Имам три златни медала в аматьорската си кариера и в този момент получавам голям късмет да покажа на света, че българите сме извънредно мощни бойци.

Съперничката ти Киара Пенко е италианка, а домакинският фактор в бойните спортове е от огромно значение, даже в този момент, когато няма да има почитатели. Имаш ли терзания по отношение на това?

– Не. Свикнала съм с това да се удрям с бойци и да съм посетител, тъй че не ми пука. Знам, че всички българи ще са зад мен и това ми е задоволително.

Тя има четири победи и четирите посредством събмишън. Обръщаш ли внимание на тези неща и има ли значение нейните мощни страни за това какво правиш ти в клетката?

– Разбира се. Тя е топ конкурент. Освен че е добра в граплинга, има и отлични умения в стойка. Но аз имам вяра в себе си и в уменията си на земята. И двете сме се готвили съществено и в събота ще покажа какво мога.

Как протече подготовката ти за дуела? Обърна ли повече внимание на избрани аспекти от играта си?

– Стратегията ми за този мач е по-различна от предходните. Надявам се, че ще съумея да покажа върху какво сме работили с моя треньор Николай Добруджански. Лагерът го организирахме във Варна и мога да кажа, че се усещам подготвена и уверена.

Всичко наред ли е с килограмите и с влизането в категория?

– Последната ми борба беше в кат. до 48 кг, тъй че в този случай си хапвам каквото желая. Всичките бойци ми завиждат. Вчера ядох торта и всички към мен ревнуваха. Гладна съм за екшън и нямам самообладание за дуела.

Как поддържаше форма през последните 6 месеца, в които залите бяха затворени и спарингите липсваха?

– Не беше елементарно. Все отново съм и кондиционен треньор, тъй че се оправих. Тренирах повече с пудовки и ластици и гледах да съм непрекъснато във форма. Веднага откакто се завърнах към тренировки в БК „ Десант “ започнахме сериозна подготовка. Знаех, че би трябвало да съм подготвена, в случай че ми се отворят благоприятни условия и ето ме в този момент в Bellator.

boec.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР