Тази събота, 15 октомври, Бургас отново ще се включи в

...
Тази събота, 15 октомври, Бургас отново ще се включи в
Коментари Харесай

В Бургас ще се проведе Поход на Свободата

Тази събота, 15 октомври, Бургас още веднъж ще се включи в световната самодейност Поход за Свобода, която има за цел да осведоми и защищити младежите от попадане в трафик на хора.

Шествието ще започва в 11.00 часа от площад „ Св. св. Кирил и Методий “ и ще премине през Компаса на ул. „ Александровска “ до ж.п. гарата.

В Похода ще вземат участие възпитаници от междинните учебни заведения в града, студенти и жители. Първите 70 индивида, които се записват на място в 10:30 часа, на площад „ Св. св. Кирил и Методий “ ще получат тениска на акцията.

Инициативата се организира по едно и също време допълнително от 450 града по целия свят и е най-мащабната проява в поддръжка на потърпевшите от това закононарушение. В един и същи ден – 15 октомври, младежи от целия свят ще тръгнат в колона по един в безмълвен Поход в битката против трафика на хора. По традиция се организира в навечерието на 18-ти октомври – Европейския ден за битка с трафика на хора и има за цел да концентрира вниманието върху големите размери на търговията с човешки животи у нас.

Трафикът на хора е доста добре проведена незаконна активност и се прави за употреба – полова, трудова, продажба на новородени, продажба на органи, милостиня, фиктивни бракове и други форми на закононарушението. Често се бърка с каналджийството на незаконни мигранти, което има напълно друга правна подготовка и не е обвързвано с употреба на забърканите в него лица.

В Бургас организацията на Похода се реализира от Местната комисия за битка с трафика на хора в партньорство с Фондация А21.

Събитието ще разпространява и Националната телефонна линия за битка с трафика на хора, която приема сигнали непрекъснато и гратис на телефон 0800 20 100.

Повече детайлности можете да откриете на: , 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР