Тази пандемия наля много вода в мелниците на евроскептицизма. Защото

...
Тази пандемия наля много вода в мелниците на евроскептицизма. Защото
Коментари Харесай

Емил Радев: Тази пандемия наля много вода в мелниците на евроскептицизма

Тази пандемия наля доста вода в мелниците на евроскептицизма. Защото със затваряне на границите, с отнемане от работни места, с намаляване на приходите в цяла Европа, евроскептиците още веднъж заговориха за края на Европейския съюз.

Това съобщи в "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

Той добави, че е видно обаче, че националните страни сами не могат да се оправят, а ограниченията, които са подхванати от Европейски Съюз, се оказват сполучливите ограничения.

Затворихме външните европейски граници за жители от трети страни, успяхме да приберем 65 000 европейски жители от трети страни, тъй като когато прекъснаха полетите, нямаше по какъв начин тези хора да се приберат у дома, успяхме да организираме зелените коридори за превоза, с цел да могат да доближават храни, медикаменти и жизненоважни артикули до всички жители, съобщи Радев.

Евродепутатът сподели още, че виждаме разнообразни тактики в Европа - някои разхлабват ограниченията, други като Испания ги стягат, само че общо взето се пробват да запазят и европейската стопанска система, което е доста значимо, тъй като прогнозите са, че ще има спад със 7% на общоевропейския БВП, безработицата е скочила от 6,3% на 9%, и всичко това, за жалост, има огромно отражение върху живота на всички 500 милиона европейски жители.

Европейски Съюз съумя да активизира доста средства, активизира доста теоретичен капацитет за разкриване на лекарство, на ваксина, на нови способи за лекуване на ковид. На 4 май започва една самодейност, подета от Европейския съюз, с интернационалните сътрудници за набиране на 7 милиарда и половина евро за научни разработки, за основаване на ваксина, само че видяхме и че още през цялото време Европейската комисия активизира и 34 милиарда евро точно за справяне с икономическите последици от пандемията, добави Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР