Тази огромна амбиция на главния прокурор, която е похвална да

...
Тази огромна амбиция на главния прокурор, която е похвална да
Коментари Харесай

Радев: Гешев вижда корупция навсякъде, само не и в Министерски съвет, където се разпределят милиарди еднолично без обществени поръчки

Тази голяма упоритост на основния прокурор, която е похвална да се пребори с корупцията и престъпността, някакси не вижда очевадното, съобщи президентът Румен Радев. 

" Проблемът не е просто в бруталната офанзива към президента. Проблемът е в метода на ръководство на страната - в управлението, контрола и потреблението на службите и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна, тъй като това всичко рефлектира върху правовата страна, върху устоите на демокрацията и върху правата на елементарния български жител. И тук занапред ще би трябвало да се дава отговор на доста въпроси. Първият и най-съществен - това е връзката премиер-главен прокурор. Вие към този момент всички знаете кой в действителност подслушва и осъществя СРС-тата. Това е ДАНС. На кого е подчинена ДАНС? Пряко - на Министерския съвет, по закон ", сподели Радев.

Въпросът е знаел ли е министър председателят, че неговите подчинени подслушват и създават президента в жестоко нарушаване на закона. Ако го е знаел за какво е позволил престъпление. Ако не е знаел значи имаме човек, който е некадърен да ръководи тези служби. Чак след ДАНС идва прокуратурата, която апропо бърза също да развее СРС-та в престъпление очевидно в нечий интерес.

Премиерът си присвои правото всяка сряда да привиква основният прокурор и ръководителя на ДАНС в епичната битка с контрабандатата. Покрай това преборване дали не се преборват неуместните. Само запитвам. Това са значими въпроси.

Гешев върви при премиера по доста мотиви. Въпросът е по какъв начин по този начин толкоз бдителни във връзка с президента служби проспаха водната рецесия, боклуците, публичните поръчки с нарушавания, срутва на комерсиалния указател, хазарта, проспаха, в случай, че имат наличие в тези комисии. Проспаха, че плащаме самолети четвърто потомство по-скъпо от самолети пето потомство. Проспаха това, че имаме протоколи на значими комисии с погрешно наличие.

Друг въпрос за какво господин Гешев вижда корупция на всички места другаде, само че не и в министерски съвет, където се харчи бюджет от първо лице. И тази голяма упоритост на основния прокурор, която е похвална да се пребори с корупцията и престъпността, някакси не вижда очевадното.

Във всяка една страна хранителната среда за корупция къде е - там, където се харчи бюджета, където са публичните поръчки. Напоследък няма и публични поръчки. Харчат се милиарди и дори не знаем на кой се дават парите. Очаквам доста повече от основния прокурор. Очаквам той да обърне внимание на тези сигнали в прокуратурата и на проверяващата публицистика, която дава мотиви за самосезиране.

От санирането и оградите по границата,
хазарта, боклуците, апартаментгейт, къщи за посетители, безобразни поправки,  очевадни нарушавания. Брутално лобистко законодателство, мобилни инсенератори, където изтичат милиони по забавни мотиви, за които още не знаем по какъв начин изтичат при кого.  

Трябва да горим нашите лични отпадъци, а не да вкараме извън. Това сподели президентът Румен Радев в отговор на въпрос от аудиторията в Лесотехническия университет, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.

„ Трябва да има надзор върху боклуците, които се внасят за горене. Водихме ги под RDF, обаче се оказа, че друг за който сме си мислили. Горят се нездравословни боклуци. Безогледно се внасят без никакъв надзор. От там би трябвало да стартираме. Кой е виновен за това, за какво са го проспали служби, институции, виновни фактори, кой е имаш интерес. Заради замогване то на една шепа предприемачи, страдат всички останали българи. Това е безусловно неприемливо. Това е пробив в метода на ръководство на страната. Това е политическия аспект ", акцентира Радев.

„ Ние би трябвало да горим нашите лични отпадъци, а не да вкараме извън. В никакъв случай. Ако ги горим, би трябвало да има всички нужни филтри и съоръжения по този начин, че да бъде безвредно ", сподели още той.

Демографската злополука е най-големият риск за оцеляването ни като нация и първостепенна задача и национална упоритост би трябвало да бъде да пречупим този отрицателен тренд, сподели президентът Румен Радев в отговор на въпрос на полемика със студенти и преподаватели в Лесотехническия университет в София.

Радев уточни, че това е всеобхватна стратегия, в която съгласно него са значими три съществени посоки - образованието, детско опазване на здравето и интервенция на страната за поддръжка на младите фамилии.
Има дълготрайни рецесии, те ще се развиват след години, те са доста по-мащабни и рискови, даже от рецесията с водата, като евентуалната рецесия с нашето обучение, сподели още президентът Радев.

По думите му, в случай че водната рецесия в Перник въплъщава неуспех в бранша, то резултатите от интернационалния тест Пиза за деветокласници, разгласен предишния декември, имат същия резултат върху образованието и нашето бъдеще. Разликата е единствено, че водната рецесия я усещаме незабавно, а резултатът от това, което става в образованието, ще носим следствията години напред, уточни Радев.

Според Радев би трябвало доста съществено да се замислим за рецесията в образованието, която ни чака и добави, че това значи неконкурентноспособна стопанска система, невисок стандарт и качество на живот. Трябва да вземем решителни ограничения, образованието би трябвало да стане стратегически народен приоритет, сподели президентът.

По думите му вземат се ограничения, те са в вярната посока, само че са безусловно лимитирани като обсег, дълбочина, форми и способи и финансиране, с цел да излезем от това положение на образованието. Според президента би трябвало да се работи в доста посоки - възнаграждение на учителите, на преподавателския състав, тласъци в това число и за студенти, за просветителната и научна инфраструктура.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР