Тази нощ в София са извършени обработки с разпръскване на

...
Тази нощ в София са извършени обработки с разпръскване на
Коментари Харесай

216 снегопочистващи машини са в готовност в София

Тази нощ в София са осъществени обработки с разпространяване на смеси против замръзване и разчистване на сняг от улици и булеварди, по които се движи градския превоз във всички 24 региони на Столичната община, както и съществени и вътрешно-квартални улици в регионите „ Искър “, „ Възраждане “, „ Оборище “, „ Средец “, „ Лозенец “, „ Триадица “, „ Младост “ и други Обработена е общинската пътна мрежа в регионите „ Панчарево “, „ Люлин “, Банкя “, „ Нови Искър “, също и Южната дъга на Софийския околовръстен път.


Към този миг компаниите, ангажирани със зимното разчистване на града не престават обработки с разпространяване на смеси в „ Слатина “, „ Надежда “, „ Връбница “, „ Подуяне “, „ Изгрев “.

През деня работата ще продължи по разчистване на тротоари и пешеходни пространства.

В подготвеност са 216 снегопочистващи машини.

В планината Витоша е осъществено опесъчаване и побутване на снежна маса на пътища „ Бояна “ – околност Златни мостове и „ Драгалевци “ – хижа „ Алеко “. През деня ще се позволяват коли с сложени вериги, а в интервала от 11.00 до 14.00 ч. не се позволява придвижването на коли по планинските пътища.

В момента градския превоз се движи на всички места и извършва нормалните си направления. До планината Витоша се движат автобусни линии 63 и 66.

Екипите на Столичен инспекторат наблюдават ситуацията и управляват дейностите на почистващите компании. Аварийните екипи на общината са на терен и правят обходи в града.

През деня температурите ще бъдат ниски. Напомняме на етажните собствености, търговски обекти и офис здания да почистят пространствата пред съответните си здания. Шофьорите да употребяват колите си оборудвани за придвижване при зимни условия и да карат деликатно със съобразена скорост. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР