Тази нощ се наспахме, беше абсолютно спокойно, за разлика от

...
Тази нощ се наспахме, беше абсолютно спокойно, за разлика от
Коментари Харесай

Международен анализатор: Ответната реакция на Израел към Иран няма да дойде веднага

Тази нощ се наспахме, беше безусловно умерено, за разлика от предходната нощ, когато не сме мигнали. Напрежението беше огромно, различен път също е имало такива офанзиви, само че в този момент имаше очакване, което продължи 5-6 часа, че ракетите ще дойдат до Израел. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ Рина Бакалов, която живее в Израел.

Тя изясни, че от през днешния ден към този момент и учебните заведения ще бъдат отворени, а още във вчерашния ден са били пуснати полетите и летището е проработило.

Според дипломата Любомир Кючуков рисковете за нова ескалация на напрежението остават, а всичко ще зависи от качествата на Съединени американски щати да „ сдържат Нетаняху “ и да респектират Иран.

 
Това на процедура може да спести ескалацията на спора и да не влезем в серпантина на ответен удар на ответния удар. Тук би трябвало да отбележим, че не за първи път сходни удари се нанасят за да бъде демонстрирана мощ и позиция, само че изтече информация, че е имало предварителна връзка сред Иран и Съединените щати посредством посолството в Швейцария. Това демонстрира военно деяние, само че с политическа цел, което цели да показва твърда реакция.
Любомир Кючуков, посланик

Международният анализатор Давид Леви разяснява, че заканата на Израел, че ще отговори на Иран както и когато реши, значи, че в този момент няма да има ответна реакция.

„ Това, което се случи през миналите дни ми подсети нещо, което се случи преди повече от 33 години, когато през януари 1991 година С напрежение чакахме ракетния удар от Садам Хюсейн и той пристигна в поредност от такива удари. Този случай от сегашното обаче би трябвало да бъде обсъждан и в ирански вътрешнополитически проект. Трябва да се прегледа и обстановката с режима в Техеран, където една последна шиитска фракция, цели да се реализира безпорядък в света, с цел да може по-късно да пристигна месията. Това са едни религиозни фанатици, които обаче към този момент имат доста намаляваща поддръжка вътрешнополитически “, сподели още Давид Леви.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР