Тази нощ Израел нанесе трети удар по военното летище в

...
Тази нощ Израел нанесе трети удар по военното летище в
Коментари Харесай

Израел взриви самолет, пренасящ дронове за бомбардировки по Украйна

Тази нощ Израел нанесе трети удар по военното летище в покрайнините на Дамаск.

Според The National, авиоударите са нанесени ден, откакто там се е приземил иранският товарен аероплан ИЛ-76, който доставя дронове-камикадзе на Русия за удари по Украйна. Тези самолети постоянно транспортират и оръжие за терористични групи, измежду които " Хизбула ".

Според следената от режима на Башар Асад организация Sana, сирийската Противовъздушна отбрана е свалила част от ракетите, само че останалите са попаднали в обекти покрай столицата и са провокирали опустошения. Сирийски боен е удостоверил пред осведомителна организация " Ал-Маядин ", че Израел е атакувал Дамаск на 27 октомври през нощта, като твърди, че жертви няма.

" Свалихме няколко от ракетите, а вредите са единствено материални ", споделя той.

Според Сирийския център за мониторинг на спазването на правата на индивида SOHR, който се намира във Англия, израелските удари нощес са били по хранилища за оръжие и муниции, както и по щаба на иранската полиция.

" Израел нанесе шест удара, включително четири по хранилища за оръжие и позиции на иранската полиция и ливанската " Хизбула " в региона Мазарея, на запад от летището в Дамаск. 2 от ударите са по региони югозападно от летището в Дамаск. 2 от гърмежите бяха доста мощни, останалите 4 - по-слаби ", написа SOHR.

Според центъра това е 28 удар на Израел по територията на Сирия от началото на годината и третият за тази седмица. На 21 октомври Израел унищожи съоръжение за производството на ирански дронове-камикадзе.

Засега няма формален коментар от Израел.

Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy stands next to the wreckage of an Iranian Shahed-136 drone, which Iran denies having supplied to Russia, and which Russia uses to attack Ukrainian cities.
— Euan MacDonald (@Euan_MacDonald)
Първоначално Израел имаше неутрална позиция по отношение на войната в Украйна, само че откогато Иран зае страна, това се промени.

Израелският президент Ицхак Херцог сега се намира на аудиенция в Съединени американски щати, откъдето съобщи, че Израел проучва обстановката с потреблението от Русия на ирански дронове-камикадзе в Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски осведоми, че от началото на войната Русия е употребила към 400 ирански дрона за офанзива против украинското население и инфраструктура.

Според него Русия може да заплаща за дроновете посредством оказване на на Иран за нуклеарната стратегия.

Дни по-късно израелският президент показа доказателства за потреблението на ирански дронове в Украйна: фотоси на корпуса и моторите на свалените дронове.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР