Тази неделя вечер биткойнът постигна нова историческа цена и се

...
Тази неделя вечер биткойнът постигна нова историческа цена и се
Коментари Харесай

Курсът на биткойна постави поредния рекорд и се задържа над $8000

Тази неделя вечер биткойнът реализира нова историческа цена и се закрепи над $8000.
Най-популярната криптовалута в света Bitcoin доближи цена $8130 на борсата Bitstamp . А на борсата GDAX, криптовалутата за малко не съумя да доближи $8100.



По всичко проличава, че новината за първата дълготрайна фючърсна алтернатива на криптовалутаната борса LedgerX по отношение на биткойна, внезапно подвигна курса на тази цифрова валута.

Опцията предлага следното: подписаният тази събота контракт изтича на 28 декември 2018 година. Според изискванията в този контракт, през този период купувачът може да закупи биткойни при цена $10 000 – т.е., с съвсем 20% по-висока от настоящия курс.

Появиха се редица отзиви, че появяването на сходни финансови средства в областта на криптовалутите е един от признаците за израстването на пазара, който ще притегли още повече пари от сферата на обичайните финанси.

След като въпросната дългорочна комерсиална алтернатива бе оповестена от LedgerX, съвсем незабавно се появиха два вложителя, които се заинтересуваха. Ако курсът на биткойна не се вдигне до указната в контракта сума ($10 000), то купувачът е задължен да заплати на уредника на търга сумата от $2 250,25. Но в случай че биткойнът преодолее $10 000, купувачът може да получи биткойни на цена датата на подписване на контракта или да се откаже от закупуването на цифровата валута.

Аналитиците на LedgerX пресметнаха, че възможностите за облага от тази алтернатива са 25%.

Друг фактор, който още повече подвигна цената на биткойна до това равнище бе известието за предлагани нови мини фючърси от страна на швейцарската банка Vontobel и финансовата компания Leonteq Securities AG.

Всички тези събития демонстрират, че международните финансови пазари към този момент са заинтересувани от консолидираното на криптовалутния пазар. Тези финансови принадлежности са първите стъпки към пътя на световната интеграция на биткойна на международните тържища, с което неведнъж ще се усили неговата ликвидност, а курсът ще се стабилизира.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР