Тази неделя Киномания отново ви очаква с три заглавия. От

...
Тази неделя Киномания отново ви очаква с три заглавия. От
Коментари Харесай

“Обетът”, “Роден” и “Прекратяване на огъня” в неделя на...

Тази неделя Киномания още веднъж ви чака с три заглавия. От 16:00 часа можете да гледате “Обетът”, епичната сантиментална история на арменски студент по медицина, художничка и американски всемирски публицист, които оформят любовен триъгълник измежду хаоса на Първата международна война. Режисьорът Теди Джордж виртуозно балансира интимното с политическото. Никой от основните му герои не е изверг, само че те се оказват подложени на тествания, които ще калят характерите им и ще ги принудят да решат кои от дадените клетви могат да спазят.

От 18:30 часа ще можете да се потопите в света на “Роден” – човек от народа, самообразован, скулптор-новатор, най-брилянтният от своята ера. На 42 Роден среща Камий Клодел – млада жена, която обезверено желае да стане негова асистентка. Той бързо съзира качествата, които я трансформират в най-способната му ученичка. Следва взаимна работа и буйно обвързване, траяло повече от десетилетие. След много раздели, последвани от събирания, Камий поставя финален завършек на връзката им, от който тя по този начин и не се съвзема, а самият Роден е надълбоко засегнат. Филмът загатва за някои от аферите на скулптора с асистентки и модели, както и за връзката с дългогодишната му партньорка Роз Бьоре.

В 20:45 часа стартира “Прекратяване на огъня”. Тази историческа драма, класическа със своята грациозност, разкрива следствията от войната посредством напъните на френско семейство се върне към естествения живот след контузиите на Първата международна война. В началото на XX век фамилията към момента се съвзема от загубата на най-големия брат, липсващ безследно на бойното поле, и тегобите на най-малкия – Марсел, завърнал се от фронта некадърен да чува и приказва. За да избяга от контузиите си, Жорж се избавя в Западна Африка, само че безцелното му битие се трансформира след появяването на Елен – красивата учителка по жестомимика на Марсел.

тагове киномания роден камий клодел
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР