Тази неделя (18 септември) столичани и гостите на града могат

...
Тази неделя (18 септември) столичани и гостите на града могат
Коментари Харесай

Размени пластмасовите си отпадъци за книги на две локации София

Тази неделя (18 септември) столичани и гостите на града могат да се включат в екологичната самодейност ”Книги за боклук “, като разменят своите пластмасови боклуци за книги на две местоположения – паркинга на хипермаркет Kaufland в Младост (ул. „ Филип Аврамов “ № 3) и паркинга на Централните хали в София. Събитията са част от националната акция, която през тази година се организира в общо 15 града в цялата страна. Желаещите да се включат ще могат да го създадат сред 10 до 13 часа.

работилници и щандове, отдадени на преработването и виновното отношение към природата. Предвидена е и музикална стратегия с присъединяване на „ зелените “ посланици на „ Книги за боклук “ Свилен от „ Остава ” и Дара Екимова.

„ Книги за боклук “, за следващо преработване са събрани и предадени над 100 тона пластмасови боклуци и са раздадени над 100 000 книги. Kaufland България партнира на самодейността от 2019 година като спомага за нарастване на локациите в цялата страна. През 2021 година акцията се осъществя в 9 града, а през 2022 година – в рекордните 15, сред които и Карлово, Видин, Силистра, Хасково, Петрич и Ямбол. Всички пластмасови боклуци, събирани в акцията, се рециклират от „ ЕКОПАК България “, които са сътрудници на самодейността от самото й основаване.

Kaufland България поддържа идеята на фондация Credo Bonum и издателство Smart Books, които са основатели на „ Книги за боклук “, като част от своя за еднократна приложимост, попречване на нейното потребление, повече преработване и по-устойчиви опаковки.

Повече информация за „ Книги за боклук “ може да откриете на страницата във.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР