Тази наглост в сферата на здравеопазването от страна на управляващите

...
Тази наглост в сферата на здравеопазването от страна на управляващите
Коментари Харесай

БСП подкрепя протеста на общинските болници

Тази безочливост в областта на опазването на здравето от страна на ръководещите не може повече да продължава. Това разгласи социалистът Драгомир Стойнев на ексклузивен брифинг в централата на Българска социалистическа партия. Социалистите поддържат митинга на общинските лечебни заведения , стана ясно от думите на Стойнев, който настоя, че промяна в опазването на здравето би трябвало да има.

 Общинските лечебни заведения стачкуваха за час
Общинските лечебни заведения стачкуваха за час

Граждани поддържаха лекарите си под лозунга: " Спрете унищожаването на общинското опазване на здравето "

Затова левицата инициира спор за промените в бранша в Народно събрание. Той предизвести, че в случай че в Бюджет 2018 са били признати концепциите на столетницата в опазването на здравето, нямало да се стигне до това състояние.

Според алените прекомерно общо е предлагането на Министерство на здравеопазването за разрешаване на рецесията с общинските лечебни заведения.

Социалистите се притесняват, че цели региони, в които се закриват лечебни заведения, ще се обезлюдят.

Стойнев се надява, че ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева ще провежда бързо здравна полемика , както бързо са се събрали за третия пол. Десет години към този момент ГЕРБ проучват обстановката, съобщи депутатът . Според него точно ръководещите са отговорни за хаоса в бранша. Това не може повече да продължава по този метод, отсече Драгомир Стойнев. 31 общински лечебни заведения сега са в положение на банкрут.

 Министерство на здравеопазването дава още 28,5 млн. лева на общинските лечебни заведения час преди митинга им
Министерство на здравеопазването дава още 28,5 млн. лева на общинските лечебни заведения час преди митинга им

Парите са за над 100 лечебни заведения, някои - в труднодостъпни райони

Още толкоз ще ги последват скоро, притеснява се и Валери Жаблянов . Парламентът, съгласно него, би трябвало да откри решение, защото няма община, която да е наранена, уверен е Жаблянов. Здравеопазването е и поръчител за националната сигурност, съгласно социалистите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР