Тази мярка, макар и недостатъчно решителна, безспорно ще доведе до

...
Тази мярка, макар и недостатъчно решителна, безспорно ще доведе до
Коментари Харесай

Велев: Безобразията с болничните струват 1 млрд.

„ Тази мярка, въпреки и незадоволително решителна, несъмнено ще докара до ограничение на кражбите и до увеличение на приходите на хората. Когато не крадеш от сътрудника си, това което той е изработил – ще го получи в цялостен размер. Второ, ще се създаде доста повече ”. Това съобщи ръководителят на АИКБ Васил Велев по отношение на предлагането първият ден от болничния да е за сметка на служащия.

„ Наполовина в случай че се лимитират тези безобразия, ще имаме 1 милиарда Брутният вътрешен продукт повече и 300 млн. повече за заплати. Работникът ще получи четирикратно повече, в сравнение с ще загуби за този един ден ”, сподели още той.

„ В това размишление сигурно има и правилни детайли, само че то има една сериозна уязвимост. Тя е, че съгласно това предложение всички болнични са подправени. Иначе, че има такива – няма подозрение ”, разяснява президентът на КТ „ Подкрепа " Димитър Манолов.

„ Синдикатите би трябвало да решат кого пазят – дали тези които крадат, симулират и отиват за гъби с подправен болничен или тези, които са правилни, съзнателни и идват на работа ”, уточни Велев.

„ Средният болничен следващата година ще бъде 35 лева Средно едни човек един път няма да ги получи и приблизително едни човек ще получи 136 лева повече от това, че ще се работи и от това, че няма да го окрадат други, които се вършат на заболели. Това са сметките ”, сподели още той.

„ Виновни са тези, които издават подправени болнични. Трябва да понесе отговорност и този, който внася подобен подправен лист. Нека помислим по какъв начин да накажем тези хора. Защо би трябвало да наказваме някой, който не е отговорен за това? ”, разяснява Манолов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР