Тази история ще опровергае всички, които смятат, че след като

...
Тази история ще опровергае всички, които смятат, че след като
Коментари Харесай

Нешка Робева стана жертва на имотна измама

Тази история ще опровергае всички, които считат, че откакто един път са построили къща, то вечно ще остане тяхна. Ще опровергае и тези, които считат, че могат да се разделят с парцела си единствено, в случай че го продадат. И ще ви покаже по какъв начин от време на време, в случай че познаваш добре закона, то не макар, а с помощта на него, можеш да вземеш непознатото.

Тази история стартира още през 80-те години на предишния век. Тогава фамилията на Лилия Воденичарска получава право на градеж върху държавна земя, намираща се в местността Драгакин камък в село Оселна, община Мездра.

По същото време стартира и градежът на прилежащата къща, чиито притежатели са Нешка Робева и брачният партньор й. " Всичките ми награди бяха вложени в къщата. Живели сме там по седмица-две, не сме били за непрекъснато ", описа тя пред.



Преди 3 години в селото плъзва слух, че двете къщи са продадени. Никой в Оселна не слага това под подозрение, тъй като през последните години нито Нешка Робева, нито съседката й Лили са идвали в селото. Истината обаче е друга.

Според пострадалите става въпрос за добре квалифициран сюжет, част от скица за придобиване на парцели. За случилото се схващат инцидентно.

" Мой сътрудник отива в Мездра, помолих го да мине и да види къщата. Като се върна ми сподели " Госпожо, доста ще ви изненадам, само че някой живее във вилата ". Показа ми и фотоси ", сподели Робева.

" На 17 юни 2017 година Нешка Робева ми звънна по телефона и ми сподели, че парцелите са ни били трансферирани на разнообразни лица. Самият кмет на селото беше доста сюрпризиран ", съобщи Лилия.

" Г-жа Робева ми звъня лятото преди 3-4 години и ме попита кой стопанисва парцела и й споделих, че се носи мълва, че са го продали ", сподели кметът на Оселна Росен Николов.

В този миг и кметът, и хората в селото знаят, че новият притежател е Цветан Кръстев - индивидът, пуснал слуха за продажбата. Лили твърди, че в никакъв случай не го е виждала. А Робева, че са се срещали един път преди доста години.

След като двете дами схващат дефинитивно, че са изгубили парцелите си, стартират правосъден развой. Тогава научават какво тъкмо се е случило, с цел да попаднат къщите им в непознати ръце.

През 2009 година бащата и лелята на Цветан пробват да си възстановят земя в село Оселна. По документи тя се намира в местността Ковачева котловина. Въпреки това съгласно Общинската работа по земеделие в Мездра фамилията на Цветан съумява да потвърди, че земята им е точно тази, върху която са издигнати двете къщи. Въпреки че още веднъж по документи, те се намират в местността Драгакин камък.

" Във всички карти съществува местността Ковачева котловина, а Драгакин камък няма на никое място. Последните карти, които съществуват в архива, са от 1999-2000 година Ако имате къща на място, което след години би трябвало да се върне на различен човек, той по документи има единствено земя. А в случай че се потвърди, че това е законната къща, би трябвало да се обезпечи достъп ", разясни Петьо Мазнев, шеф на Общинска работа по земеделие в Мездра.

Освен че не обезпечават достъп на Нешка Робева и Лили, не уведомяват и никого, че земята към този момент е тяхна. А единствено няколко месеца по-късно вземат решение да придобият и постройките. През 2010 година бащата и лелята на Цветан - Димитър и Мица Кръстеви се снабдяват с документ, с който установяват правото на благосъстоятелност на неподвижен парцел. Правят го с малка врата в закона.

През 2010 година Димитър и Мица продават парцелите и земята на Цветан против малко повече от 7 000 лв..

" Идваха и желаеха да платят налозите на вилите. Тогава се усъмних, че има машинация, тъй като те са на Нешка, Аглика и Лили. И аз тогава ги питах къде е акта. Мъжът стана и си потегли, не даде пояснение.

През 2014 година притежателят още веднъж се сменя. Цветан и брачната половинка му продават парцелите на Мая Стойкова против близо 8 000 лв..

" Опитаха да ме сплашат, че тази жена е милионерка,че имала съществени връзки в София ", описа Нешка Робева.

От комерсиалния указател излиза наяве, че Цветан и Мая имат обща компания. Основната й активност е обвързвана с произвеждане и търговия със селскостопанска продукция.

През цялото това време нито Нешка Робева, нито Лилия схващат за измененията в собствеността. Междувременно не престават и да заплащат налози за към този момент непознатите парцели.

Двете страни демонстрират всички документи в съда, който би трябвало да реши чии са къщите. Книжата обаче са незадоволителни. И в случай че през 2010 година фамилията на Цветан е употребило очевидци, с цел да потвърди, че парцелите са техни, то в съда от такива имат потребност и Робева, и Лили.

След 3-годишна правосъдна сага, преди няколко седмици, съдът излезе с решение, само че единствено за парцела на Робева, а Лилия още чака. Според решението парцелът е на Нешка Робева и тя е излъгана.

" Много ми е забавно този човек ще бъде ли съден? Той би трябвало да бъде вкаран в пандиза. Ако човек открадне самун ще го вкарат, само че в случай че вземеш парцел ще те създадат воин, по този начин ли? ", пита тя.

Така завършва тази история, с която доказахме, че от време на време и известните попадат в клопката, че на пръв взор примерните хора не всеки път са за образец.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР