Тази история обсъжда самоубийството. Ако вие или някой, когото познавате,

...
Тази история обсъжда самоубийството. Ако вие или някой, когото познавате,
Коментари Харесай

Медицинска сестра в спешното отделение, изгубена от самоубийство, нарече американската здравна система своя „насилник“ в натрапчиво писмо

Тази история разисква самоубийството. Ако вие или някой, който познавате, имате мисли за самоубийство, апелирам, свържете се с линията за самоубийства и рецесии на телефон 988 или 1-800-273-TALK (8255).

Тристин Кейт Смит, 28-годишна Медицинска сестра от Охайо, написа остро писмо до своя „ принудител “ пет месеца преди самоубийството си през август 2023 година

Оттогава писмото стана вирусно измежду медицинските сестри в цялата страна – доста от които споделят разочарованието на Смит от Съединени американски щати.

„ Толкова обезверено желая да продължа да оказвам помощ на хората, само че не мога да остана в тази обидна връзка “, написа Смит, който е работил като здравна сестра в незабавното поделение в.

Баща й, Рон Смит, откри писмото, озаглавено „ Писмо до моя принудител “, на преносимия компютър на здравната сестра два месеца след гибелта й.

През октомври година то беше оповестено като писмо до редактора в The Oakwood Register, локален вестник в Охайо, в опит да увеличи осведомеността за това по какъв начин някои медицински сестри считат, че системата, на която служат, ги проваля.

Смит, най-младият от шест деца в фамилията си, се е борила с меланхолия, само че съгласно сведенията в никакъв случай не е търсила професионална помощ.

„ Онези в областта на опазването на здравето може да заобикалят да приказват за своите от боязън да не застрашат лиценза си и да не повлияят негативно върху способността им да продължат да служат в актуалните им функции “, сподели доктор Лама Бази, психиатър с частна процедура в Ню Йорк, пред Fox News Digital в мнения за случая и по-широките му разклонения.

„ Това е от жизненоважно значение за оцеляването на сферата на опазването на здравето, с цел да могат служащите да се усещат в сигурност, когато желаят помощ – и помощта да бъде елементарно налична, с цел да посрещне техните потребности, преди проблемите им с психологичното здраве да доближат равнището на податливост към самоубийство “, добави тя.

„ Не можем да продължим да чакаме здравните служащи да страдат безмълвно, когато са изложени на риск от трагична, само че предотвратима причина за гибел. “

В личното си писмо в The Oakwood Register бащата на Смит написа че в този момент той има „ изпълнена със страдание ретроспекция “, тъй като не вижда признаците, че щерка му не е добре.

Тя обсипа „ обичаното “ си куче Калипсо с „ повече играчки и измислици за обогатяване на кучета, в сравнение с един магазин за домашни любимци продава ", написа татко й.

Смит също беше разгласил утвърждения и мантри в дома си.

" Тя се опита толкоз доста да остане жива, само че нищо от това не беше задоволително, с цел да спре мрачевина ", сподели татко й в писмото.

" Ние - медицински сестри и лекари - навлязохме в нашите специалности с най-благородните упоритости: да оказваме помощ на другите, които са засегнати, " доктор Микаел Секереш, специалист по уелнес и шеф на отдела по хематология на Sylvester Cancer Center в, сподели пред Fox News Digital.

„ Трудно е да се направи това, когато болиш повече от пациентите си “, сподели той На. „ Когато това се случи, хората напущат медицината или по-лошо. “

В писмото си Смит декларира, че дефицитът на медицински сестри я е предиздвикал да се почувства претрупана.

„ Всеки ден ме питате да вършиме повече с по-малко “, написа тя.

В изказване за Fox News Digital, Американската асоциация на медицинските сестри (ANA), със седалище в Мериленд, сподели, че „ отрицателните страсти, провокациите на психологичното здраве и прегарянето “ медицинските сестри са „ симптоматични за разрушена система на опазване на здравето, която прекомерно постоянно не съумява да обезпечи на медицинските сестри непрекъсната поддръжка и да се оправи с хроничните провокации на работната среда. “

Наскоро над 75 000 обединени в синдикати чиновници на Kaiser Permanente в шест щата — доста от които бяха спомагателен личен състав на първа линия — проведоха най-голямото овакантяване на здравни служащи в историята на Съединени американски щати заради опасения за дефицит на личен състав.

„ Национални данни за положението на психологичното здраве и благоденствие на медицинските сестри демонстрира, че те страдат от психическо страдалчество или токсични страсти и се борят със стигмата като здравен експерт, търсещ помощ “, добави ANA.

В писмото на Смит също се показва, че доста медицински сестри считат, че болничните админи се възползват от тях.

" Ти си нарцисист ", написа тя. „ Вие ни употребявате и експлоатирате, с цел да напълните джобовете си, като употребявате парите на елементарния жител за скъпо опазване на здравето. “

Тя прикани за повече сигурност на работното място и медицинските сестри да не бъдат упреквани, че са били нападнати на работното място. < /p>

„ Спомням си първия път, когато чух за удряни медицински сестри “, написа тя.

„ Спомням си, че ги попитахте какво са създали – или не са го създали — с цел да предотвратят това да се случи. "

Неотдавнашен отчет от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) откри, че броят на практикуващите здравни грижи, подложени на тормоз на работното място, като да вземем за пример от пациенти и сътрудници, удвоени сред 2018 година и 2022 година, което води до повече тревога, меланхолия и прегаряне.

„ Проучванията демонстрират, че здравните служащи са изложени на по-висок риск от самоубийство, в сравнение с служащите в други области “, сподели Бази пред Fox News Digital.

„ Жените са изключително уязвими – разликите в напрежението в работното натоварване, прегарянето и компликациите с салдото сред професионалния и персоналния живот могат да бъдат забъркани. “

Медицинските сестри са имали 18% по-голяма възможност да умрат от самоубийство спрямо общото население сред 2007 година и 2018 година, съгласно отчет от 2021 година, който включва данни от CDC и Националната система за докладване на насилствена гибел.

са били 70% по-вероятни да умрат от самоубийство, в сравнение с дамите лекари, и два пъти по-вероятно да умрат от самоубийство спрямо общото население.

„ Бих споделил, че множеството здравни служащи усещат системата е строшен “, сподели Секереш пред Fox News Digital.

„ Някои към момента имат силата да го поемат и да основат решения на проблемите, пред които са изправени пациентите им, като са новаторски с решения на систематични проблеми, до момента в който други са дали стават и се усещат безпомощни да бъдат бранители на своите пациенти “, добави той.

„ Смятам, че тази научена беззащитност е най-големият фактор за прегаряне в опазването на здравето. “

ANA приканва за деяние.

„ Време е да изслушаме медицинските сестри и да ги създадем приоритет “, сподели организацията.

„ Без това деяние ще загубим повече ярки животи като медицински сестри Тристин Кейт Смит и доста други. "

.


Оригинален източник на публикация: Медицинска сестра в незабавното поделение, изгубена от самоубийство, назова здравната система на Съединени американски щати своя „ принудител “ в натрапчиво писмо

Преглед коментари
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР