Тази година у нас по случай празника се организират следните

...
Тази година у нас по случай празника се организират следните
Коментари Харесай

Отбелязваме Европейския ден на езиците frognews.bg

Тази година у нас по случай празника се провеждат следните събития:

 

В самия Ден на езиците ще се организира Езиково кафене -за всички, които имат интерес към езиците - и начинаещи, и напреднали. Заповядайте на 26 септември (вторник) от 12.00 до 14.00 ч. в клуб " The Steps " на ул. " Братя Миладинови " №12 в София. Ще имате опция да поговорите непосредствено с носители на езика и да научите или да упражните думи и изрази както на главните, по този начин и на по-малко публикуваните езици. 

 

На 30 септември (събота) от 11:00 до 14:30 пред Народния спектакъл “Иван Вазов ” ще се организира езиков панаир, който ще събере на едно място в Градската градина осемнайсет езика, двайсет културни института, посолства и институции, работещи в областта на лингвистиката, културата и образованието.

 

" Открий благосъстоянието на европейските езици ". Тези, които съумеят да отговорят вярно на всички въпроси в интерактивната викторина, ще вземат участие в лотария за разпределение на атрактивни награди като електронен читател и ваучери на стойност 100 лв. от огромна комерсиална верига. Томболата ще се тегли на 1 октомври.

Съществуват към 225 локални езика в Европа, което е към 3% от международните езици. Повечето европейски езици са от индоевропейски генезис. 

 

Българският език е приказваме от към 7 милиона единствено в България. Що се отнася до проучването на езиците, британският е на челно място по брой учещи го в Европа, следван от немския, френския, италианския, съветския и испанския.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР