Тази година темата на Европейската седмица на мобилността е Save

...
Тази година темата на Европейската седмица на мобилността е Save
Коментари Харесай

Плевенчани отбелязаха Европейската седмица на мобилността, въпреки проливния дъжд/СНИМКИ/

Тази година тематиката на Европейската седмица на подвижността е „ Save Energy “ („ Пестете сила “), а поставените цели са да се насърчат използването на публичен превоз, дейната подвижност, минимизиране на зависимостта от коли, понижаване на ненужните пътувания с кола и развиване на транспортната инфраструктура (нови паркове и алеи за вървене пеша).



В парк „ Кайлъка “ Община Плевен в партньорство със съдружие „ Да бягаш “, самодейността „ Спортувай в Кайлъка “ и „ Декатлон “ организира състезателен празник, който приключи под пороен дъжд.

Към участниците в обичайното съботно тичане 5 km run се причислиха деца и младежи, измежду които и състезатели на плевенски спортни клубове, които се включиха във велопоход, обиколка с тротинетки и спортуваха.



Всички стартове бяха без спортен темперамент, а посланието на уредниците към децата с колела и тротинетки беше да са виновни, когато са на улицата, да съблюдават разпоредбите и да бъдат деликатни към пешеходците.



Проявата приключи с лотария с награди, обезпечени от Декатлон. Събитието е част от Спортния календар на Община Плевен за 2023 година.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР