Тази година стана изключително пренареждане в страната от гледна точка

...
Тази година стана изключително пренареждане в страната от гледна точка
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Сглобката е пренареждане между стари опоненти, кои...

" Тази година стана извънредно пренареждане в страната от позиция на разделянето. 2020 година, когато започнаха митингите, имаше доста ясно разделяне в страната - това беше разделянето на статукво и смяна. Когато стартира войната в Украйна, стартира да се появява нов вид разделяне - то последователно стартира да си прокарва път. Сглобката е пренареждане сред остарели съперници, които се оказаха на едната страна на барикадата. Но тази рана от 2020 година продължи да стои. Ако някой си изпусне нервите, ще загуби. Кой от ГЕРБ и ПП-ДБ при нови избори ще се окаже в по-добра обстановка от тази, в която се намира сега? ПП-ДБ преди нови избори сигурно ще имат по-малко посланичество. В момента ПП-ДБ държат цялата изпълнителна власт - какво по-удобно от това? В рамките на идващите два месеца тече един развой на надцакване сред ГЕРБ и ПП-ДБ. Нанасят си удари без да нарушават сглобката ", счита специалистът.

 

Относно демонтажа на Паметника на руската войска, Ганев изрази мнение, че надали някой е имал проект по какъв начин да наподобява това нещо.

 

" Не мисля, че има някаква интрига преднамерено да се реже по този метод, по-скоро не е домислена вярно работата. Все отново е значимо да разясняваме политическите последствия от това нещо ", сподели още той.

 

" Краткосрочните последствия са ясни - това политически взриви опцията за сглобка сред ПП-ДБ и Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет. В електоралната картина за идващите месеци - нищо няма да се промени в дълготраен проект. Какъв ще бъде политическия резултат от това нещо? Отваря се едно голямо поле за някой, който вдигне ръка и каже - тука не по този начин, по различен метод. Трупа се протестен капацитет ", добави експертът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР