Тази година, според прогнозите на климатолозите, може да се окаже

...
Тази година, според прогнозите на климатолозите, може да се окаже
Коментари Харесай

Световни учени: Идва горещо лято, недостиг на вода и храни

Тази година, съгласно прогнозите на климатолозите, може да се окаже най-горещата за цялата история, откогато се мерят температурите. Американски учени предсказват необикновено горещо лято и суша на доста места на планетата. Първата половина на май в Източна Европа – Чехия, Полша, България, Литва – към този момент означи извънредно топли дни и високи температури.
Липсата на задоволително дъждове ще докара до спад на реколтата от земеделието, означават в разбор и европейските метеоролози.

Цюй Дуниюй, шеф на Продоволствената и селскостопанската организация към Организация на обединените нации: " Екстремните условия в климата, икономическите проблеми и рецесията с ковид по всяка възможност ще доведат до това, от ден на ден хора да изпитват остра потребност от артикули, в това число и вода ".

Петери Таалас, общоприет секретар на Световната метеорологическа организация: „ Ако не успеем да смекчим следствията от промените в климата, ще се сблъскаме със здравни проблеми все по-често. Изправени сме пред тежка продоволствена рецесия и апетит на доста места. Освен изключителното състояние и климатът оказва неприятно въздействие върху стопанската система на страните. Чака ни тежко лято ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР