Тази година пътят до морето ще ни струва доста повече

...
Тази година пътят до морето ще ни струва доста повече
Коментари Харесай

Заради скъпите горива: Българи съкращават почивката на морето

Тази година пътят до морето ще ни коства много повече спрямо предходната. През юни 2021 година междинната цена на бензин А-95 е била към 2.12 лева, което е надалеч под моментните ставки на горивата.

Проверка демонстрира отхвърлят ли се хората от лятната отмора.

„ Миналата година бяхме на отмора 10 дни. Тази ще сме 7 ”, описа мъж, пътуващ за морето.

„ Казвам се Кирил и съм елементарен деец. С тези цени на горивата надали ще може да стигнем от Благоевград до Черно море. Ще изберем по-близка локация ”, споделя мъжът.

Живеещите в Югозападна България избират до отидат на море в Гърция, тъй като им е по-близо. 25-те стотинки от държавното управление хората към този момент не намират за промоция. Струват им се капка бензин в празен контейнер.

За да смъкват с някоя стотинка и със лични умения, водачите признават, че възнамеряват да не настъпват газта към морето. Така пада междинния разход, а от тях разбираме и за други хитрини за по-евтино пътешестване.

„ Мога да ви кажа две, които не ги ползвам, тъй като колите са ми нови. Старите коли, които нямат съвременни помпи, могат да се движат с употребявано олио. Бензиновите коли могат да се карат с ракия ”, разяснява един от летовниците.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР