Тази година не се очаква драстичен скок в цените на

...
Тази година не се очаква драстичен скок в цените на
Коментари Харесай

Очакват сериозен скок в цените на горивата, ето защо

Тази година не се чака фрапантен скок в цените на горивата. Възможно е обаче съществено покачване в идващите години. Прогнозата е на Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

" Ако курсът на суровия нефт се задържи на равнищата, на които е сега, то сигурно и цените на горивата ще останат такива, каквито са на бензиноколонките през днешния ден ", съобщи той пред БТВ.

Бенчев добави, че сега България е с най-ниските цени на горива в Европейски Съюз и на четвърто място въобще в Европа, въпреки и единствено за месец бензинът у нас да е поскъпнал с 9 стотинки, а разликата в цената на дизела сред месеците юни и август да е към 13-14%.

 Експерт предизвести за внезапен скок на цените на горивата

Експертът обаче предизвести, че е допустимо съществено покачване на цените в идващите две години, в случай че бъде признато предложение към Европейската комисия за нарастване на стойностите на акциза на горива, което ще докара до повишаване с към 1 лев.

" Може би от идната година ще стартира разбъркване и с нов биокомпонент, който е към 2 пъти по-скъп от сегашния. Това ще докара и до в допълнение повишение на цените на всички артикули ", изрази терзанията си той.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР