Тази есен, както традицията повелява, очакваме да видим iOS 14,

...
Тази есен, както традицията повелява, очакваме да видим iOS 14,
Коментари Харесай

Защо Facebook възропта срещу iOS 14

Тази есен, както традицията повелява, чакаме да забележим iOS 14, която към този момент се трансформира в обект на дискусия и ядосани изказвания.

Недоволният в тази ситуация е Фейсбук. Причината е, че е допустимо новите отбрани за персоналните данни на потребителите, които се чака Apple да внедри в iOS 14, да навредят на облагите, които компанията на Зукърбърг генерира от реклами.

Ето по какъв начин стоят нещата:

Фейсбук, както знаем, събира данни за държанието ни, даже когато не употребяваме приложенията под шапката на компанията.
 Фейсбук, събирането на данни и по какъв начин да изтрием историята, която платформата пази за нас
Как да изтрием данните, които Фейсбук събира за нас

От през днешния ден всеки може да го направи

В подтекста на iOS 14, Фейсбук може да събира данни за сърфирането ни в интернет, в случай че на страниците, които посещаваме, има " уйджети " на Фейсбук под формата на бутони за харесване или шерване.

Това се случва и когато употребяваме някои мобилни приложения.
 Снимка 490426

Извинението на Зукърбърг и колектива му е, че по този начин съумяват да оферират и доставят оптимално акуратни за всеки консуматор реклами.

А това, въпреки това, пък е доста значимо за дребните бизнеси, които се пробват да доближат повече клиенти, споделя пред CNBC Дейвид Венер, основен финансов шеф на Фейсбук.

iOS 14 съществено ще ограничи тези благоприятни условия за платформата на Зук. При фабричните настройки на системата събирането на данни ще е изключено и всеки ще има опция самичък да избере кое и по кое време да задейства, споделят от Apple.

Тези настройки в iOS 14 ще се отнасят освен за Фейсбук, само че и за други приложения от разнообразни производители.
 Фейсбук, Starbucks, Pepsi и за какво огромни компании стопират рекламите си в обществената мрежа
Бойкотът, който коства милиарди на Фейсбук

Един за всички, всички против Зукърбърг

Нещо повече - без значение дали настройките за събиране на данни са включени, или не, операционната система ще изисква позволение всякога, когато се отваря ново приложение от друг от Apple производител.

Така, по думите на Венер, Фейсбук предвижда загуби в последната четвърт на тази година, когато iOS 14 към този момент ще е дейна за милиони консуматори по света.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР