Тазгодишното издание на Програмата за развитие на детско-юношеския футбол, реализирана

...
Тазгодишното издание на Програмата за развитие на детско-юношеския футбол, реализирана
Коментари Харесай

Програмата за развитие на детско-юношеския футбол навлезе във финална фаза

Тазгодишното издание на Програмата за развиване на детско-юношеския футбол, осъществена взаимно от Българския футболен съюз и Министерството на младежта и спорта, навлезе във финалната си фаза. След като юношеските обединения до 17 и до 19 години завършиха своите подготвителни лагери, пристигна ред и на най-младите.

16 тима от гении до 15-годишна възраст се приготвят в четири мултифункционални спортни бази, където с изключение на контролни мачове, младите футболисти минават следните проби: за експедитивност на 15 и 30 метра (засичането става посредством потреблението на фотоклетки), взривна мощ на долните крака (скок от място), координационна експедитивност (30 метра спринт сред жалони), скоростна издръжливост (совалково тичане 10x15 метра), както и скоростна техника (дрибъл). Поради възрастовите специфики на групата до 15 години бе решено пробата за обща издръжливост да бъде сменен с подобен, показващ по какъв начин са развивани техническите качества на състезателите.

В събота бяха извършени тестванията на четирите тима, подготвящи се в Сливен - Етър, Черно море, Черноморец и Добруджа. Успоредно с тях на лагер в Боровец са Локомотив (Пловдив), Левски, Лудогорец и Берое, в Банско са отборите на Славия, Ботев (Пловдив), Ботев (Враца) и Национал, а на комплекс " Царско село " в София се готвят ЦСКА-София, Септември (София), Спартак (Плевен) и Верея.

Тази година отпуснатите средства от спортното министерство по програмата са в размер на 1,18 млн. лв., като общият брой на участващите тимове е 26. Проектът е с четиригодишен период, през който би следвало да се събере задоволително информация за основаването на Национална стратегия " Пътят на състезателя ", проследяваща другите стадии на развиване на един състезател. На базата на тези разбори ще се направи сериозен дълготраен проект за развиване на детско-юношеския футбол в България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР