Тазгодишният декември се очаква да бъде най-мразовитият през последните 7

...
Тазгодишният декември се очаква да бъде най-мразовитият през последните 7
Коментари Харесай

Синоптици: Гответе се за най-студения декември за последните 7 години

Тазгодишният декември се чака да бъде най-мразовитият през последните 7 години, предизвестяват международни метеоролози. Очаква се извънредно студена първа половина на месеца, преди температурите да се покачат до нормалните за месеца равнища, съобщи БГНЕС.

" Този декември се чака рискова, даже рискова зима. Сняг ще вали в източната част на Европа, ще има поледици, това ще обхване и Централна Европа и може би Англия ", твърди анализаторът Джо Даело, който е началник на метеорологическия институт Weatherball analitics.

Според специалистите най-студено през първата половина на декември ще бъде в Норвегия и в цяла Югоизточна Европа. " Студът ще пристигна от Исландия и северната част на Русия, а арктическите ветрове ще го разпростят из целия континент ", добави метеорологът Тейлър Рос от американската компания Accuweather. Новата наклонност се вижда в Германия, където температурите към този момент пада под нулата, до момента в който в други години са били 3-4 градуса през този интервал на декември. Минусови температури се чакат и в Чехия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР