Тайванските власти заявиха, че разследват твърдения, че поддръжници на основателя

...
Тайванските власти заявиха, че разследват твърдения, че поддръжници на основателя
Коментари Харесай

Кандидат-политик подкупва избиратели с тоалетна хартия

Тайванските управляващи обявиха, че проверяват изказвания, че поддръжници на създателя на Foxconn Тери Гоу са предложили тоалетна хартия в подмяна на подписи, нужни за кандидатурата му за президент.

Гоу, който се отхвърли от ръководството на Foxconn преди четири години, разгласи през август желанието си да се кандидатира на президентските избори в Тайван през януари. 73-годишният предприемач би трябвало да събере 290 000 подписа до четвъртък, с цел да се кандидатира като самостоятелен претендент.

Прокурорите в западния окръг Юнлин споделиха, че са разпитали 13 души и са направили обиски на няколко места в сряда поради съмнения за рушвет в акцията за сключване на Гоу.

Четирима обвинени са предложили кашон тоалетна хартия на стойност към 28 щатски $ на чиновници на асоциация на фермери в подмяна на всеки автограф, съгласно прокурорите, написа " Телеграф ".

Съгласно изборните закони на Тайван подкупването на хора да подпишат или не подпишат за евентуален претендент се санкционира с оптимален период от седем години затвор в допълнение към санкция до 10 милиона тайвански долари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР