Тайвански учебно-тренировъчен самолет се разби във вторник, убивайки пилота, информира

...
Тайвански учебно-тренировъчен самолет се разби във вторник, убивайки пилота, информира
Коментари Харесай

Тренировка с боен самолет в Тайван завърши с фатален инцидент


Тайвански учебно-тренировъчен аероплан се разруши във вторник, убивайки водача, осведоми организация Ройтерс. Това е вторият съдбовен случай, който военновъздушните сили претърпяха през 2022 година

Министерството на защитата съобщи, че самолетът AT-3 се е разрушил по време на подготвителна задача от авиобаза Гангшан в южния град Гаосюн и тялото на водача към този момент е намерено.

AT-3 е вътрешно създаден модернизиран тренажор, който за първи път лети през 1980 година и може да носи оръжия.

Президентът Цай Инг-уен е " надълбоко тъжен " от загубата и е инструктирал Министерството на защитата да проверява случилото се, се прибавя в изказване от нейния офис.

През март изтребител Мираж 2000 се разруши в морето край югоизточния бряг на острова, вторият военен аероплан, изгубен за три месеца. Пилотът е избавен жив.

Въпреки че военновъздушните сили на Тайван са добре подготвени, те са били напрегнати да не се пробват неведнъж да изпращат китайски военни самолети през последните две години, макар че случаите не са свързани по никакъв метод с тези действия по прихващане.

Китай, който твърди, че демократичният остров е собствен, рутинно изпраща самолети в зоната за противовъздушна защита на Тайван, най-вече в регион към следените от Тайван острови Пратас, само че от време на време и във въздушното пространство сред Тайван и Филипините.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР