Тайванската армия изпрати свои сили да наблюдават китайска военна формация,

...
Тайванската армия изпрати свои сили да наблюдават китайска военна формация,
Коментари Харесай

Китайски самолетоносач постави нащрек Тайван

Тайванската войска изпрати свои сили да следят китайска военна групировка, водена от самолетоносача " Шандон ", до момента в който прекосява Тайванския пролив , оповестява " Ройтерс ".

Морските маневри идват в миг, когато Пекин продължава да упражнява напън върху острова преди президентските и парламентарните избори там през идващия месец.

" Шандон ", пуснат в употреба през 2019 година, за последно при започване на ноември.

Министерството на защитата на Тайван заяви, че групировката е плавала на юг през пролива, само че се е придържала към западната страна на междинната линия на водния път - китайската страна на неофициалната преграда сред двете страни.

Китай твърди, че Тайванският пролив не е интернационален воден път и че единствено той има суверенитет там - нещо, което се оспорва както от Тайван, по този начин и от Съединените щати.
 Китайските служби задействат проекта си за интервенция в изборите в Тайван
Китайските служби задействат проекта си за интервенция в изборите в Тайван

Това твърди тайванското разузнаване

От тайванското военно министерство показаха, че са изпратили " подобаващи " сили, с цел да следят групировката.

" Сигурността и просперитетът на Индо-тихоокеанския район са тясно свързани с световното развиване и непоклатимост и са отговорности и отговорности, които всички страни в района би трябвало да споделят ", подчертаха от ведомството.

Армията на Тайван ще се " готви за война, без да желае война ", ще ускори качествата си за самозащита и ще отговори на районните закани, увериха те.
 Китай отворен към благоприятни условия за спокойно обединяване с Тайван
Китай отворен към благоприятни условия за спокойно обединяване с Тайван

Независимостта на острова значи война

През последните четири години Тайван неведнъж се оплаква от наоколо до територията си, в това число изтребители и дронове, пресичащи междинната линия на пролива.

Миналата седмица Тайпе заяви за рядка нощна задача на китайските военновъздушни сили над протока.

Тайван е в нараснала подготвеност за китайски дейности - както военни, по този начин и политически, преди изборите. Според Тайпе с цел да накара гласоподавателите да изберат претендентите, които избира самият Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР