Тайванец е обвинен в контрабанда на повече от 20 кг

...
Тайванец е обвинен в контрабанда на повече от 20 кг
Коментари Харесай

Откриха метамфетамин в бутилки от вино и чай

Тайванец е упрекнат в контрабанда на повече от 20 кг метамфетамин в Австралия, скрити в билков чай, бутилки с вино и соли за вана, оповестиха управляващите през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

27-годишният мъж е дошъл в Сидни с полет от Тайланд във вторник, се споделя в изказване на Австралийската федерална полиция (АФП).

В ръчния багаж на мъжа чиновниците на граничните служби разкрили пакети, за които се допуска, че съдържат 21,2 кг метамфетамин, прочут още като " лед ", скрити в бутилки от вино, билков чай и соли за вана, се споделя в изказването.

По-късно 27-годишният мъж е упрекнат във внасяне на комерсиално количество следен опиат, за което се планува оптимално наказване пожизнен затвор.

" Синдикатите не престават да измислят разнообразни способи да се пробват да внасят противозаконни опиати в Австралия, като този образец е под прикритието на законни хранителни и алкохолни артикули ", съобщи Розмари Кракнел от Австралийските гранични сили (АГС).

Според отчет на Австралийската комисия за престъпно разузнаване (ACIC), оповестен по-рано този месец, сред август 2022 година и август 2023 година в страната ще бъдат изхарчени към 10,5 милиарда австралийски $ (6,8 милиарда щатски долара) за метамфетамини.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР