Тайван търси възможности за бъдещи проекти с България, засягащи интелигентни

...
Тайван търси възможности за бъдещи проекти с България, засягащи интелигентни
Коментари Харесай

Тайван търси техническа революция в България

Тайван търси благоприятни условия за бъдещи планове с България, засягащи интелигентни системи за осветяване и електронни услуги.

На специфична конференция, опциите за взаимоотношение бяха показани от специалистите от тайванския „ Институт за осведомителна промишленост “ - Синтия Чоу, Алан Чанг и Уил Чан. На събитието участваха и представители на Малтийския медал.

„ Тук желаеме да се опознаем и да представим нова технология на България. Горди сме, че можем да имаме цифрово наличие в България. Чрез нашите системи за осветяване, единствено през септември са били регистрирани 82% спестена електрическа енергия в разнообразни страни. Харесваме тази страна и съдействието ни е елементарно. Всичко в нашите системи се свързва в интернет. Принципно тези системи са скъпи, само че ние търсим поддръжка от Тайпе. В последна сметка услугата може да е налична “, съобщи Чоу.

„ Малтийският медал и Тайван са си сътрудничели в разнообразни планове за справяне са повреди. Сътрудничели сме си в оборудването на лечебни заведения в Африка и сме доста удовлетворени един от различен “, съобщи представителят на Малтийския медал Богдан Паташев.

„ Това е първият сходен план, който представяме в България. Надяваме се, че това ще е единствено началото. Искани се да имаме още благоприятни условия за съдействие сред Тайван и България.

До тук нямаме проблеми и всичко е наред. Разликата в езиците обаче основава някои усложнения. За това и имаме потребност от още време, с цел да си сътрудничим. Мисля, че всичко ще се развие добре.

Сега започваме да си сътрудничим с университетите. Така нещата се развиват по-лесно. Това е нестопанствена организация. Това е добър старт. България и Тайван могат да стартират от университетите. След това можем да работим с държавното управление, лечебните заведения и комерсиалните компании.

От много време водим диалози за съдействие в основаването на електронно държавно управление в България. Това обаче е в действителност огромен план. Това изисква свързването на разнообразни департаменти и разнообразни министерства. За това и желаеме да стартираме с разнообразни независими организации. За да работим по електронно държавно управление би трябвало да свържем всички министерства и департаменти. Това е комплицирана задача “, съобщи шефът на Тайванския търговски център в София – Пати Лин за Факти.бг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР