Тайван предложи проектозакон за разрешаване на еднополовите бракове, но правозащитници

...
Тайван предложи проектозакон за разрешаване на еднополовите бракове, но правозащитници
Коментари Харесай

Тайван с първи проектозакон в Азия за равенство на браковете

Тайван предложи проектозакон за разрешаване на еднополовите бракове, само че правозащитници и консервативни организации подлагат на критика законодателството на развълнуван спор за равенството на браковете, осведоми " Ройтерс ".

Осведомителната организация отбелязва, че това е първият по рода си законопроект в Азия.

В края на предходната година на няколко референдума гласоподавателите се оповестиха срещу легализиране на еднополовите бракове. Те дефинираха брака като съюз сред мъж и жена и желаеха специфичен закон за еднополовите бракове.

Проектозаконът беше оголен на днешното съвещание на тайванското държавно управление. Той дава на еднополовите двойки сходна правна отбрана като на хетеросексуалните, само че бракът в фамилния кодекс ще остане с дефиницията си, че е съюз сред мъж и жена.

Правителството разгласи, че законопроектът зачита резултата от националното допитване, само че деятели сигнализират, че обособеният закон за еднополовите бракове е дискриминиращ и не дава същите права като на хетеросексуалните.

Парламентът на Тайван се чака да гласоподава проектозакона в края на май, защото тогава изтича наложеният от Конституционния съд период. През май 2017 година съдът постанови, че еднополовите двойки имат право на легален брак.

Консервативни групи против еднополовите бракове се заканиха да се борят против законодателството. Те го дефинираха като недопустимо. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР