Тайван постигна победа за демокрацията и успешно блокира чуждестранната намеса

...
Тайван постигна победа за демокрацията и успешно блокира чуждестранната намеса
Коментари Харесай

Безпрецедентна победа на Лай Чинг-те в Тайван

Тайван реализира победа за демокрацията и сполучливо блокира задграничната интервенция – това съобщи спечелилият в президентските избори Лай Чинг-те (Уилям Лай) по-рано през днешния ден.

Кандидатът на Демократическата прогресивна партия получи повече от 5,5 милиона гласа или обяо 40% поддръжка. Победата на Лай бележи казус в Тайван – за пръв път една и съща партия печели три поредни президентски избори.

В своята тирада Лай съобщи:

„ Изборните резултати имат тройно значение: Тайван споделя на света, че застава на страната на демокрацията в битката с авторитаризма; гласоподавателите започнаха дейности, заа да предотвратят непозната интервенция, тъй като всички имаха вяра в посланието, че народа на страната самичък би трябвало да избира своя президент; странта върви напред в вярната посока и няма да се отклони от пътя си или да се върне обратно “

Новоизбраният президент благодари на гласоподавателите, че дружно написаха нова страница в историята на Тайван.

Новият вицепрезидент е Хсиао Би-ким, която мощно поддържа връзките на Тайван със Съединени американски щати.

Уилям А. Стантън, някогашен шеф на Американския институт в Тайван (AIT), съобщи, че познава Хсиао отдавна и я разказа като самодейна и целенасочена персона със мощни междуличностни умения.
„ Отличният британски, нейните задълбочени знания за света, както и за политиката на Съединени американски щати и несъмнено, нейното покровителство за по-задълбочени връзки сред Съединени американски щати и Тайван биха били съществено преимущество за новото държавно управление, защото Съединени американски щати са значим съдружник на Тайван “, сподели още той, като добави, че силата на Хсиао показва силата и непреклонността на тайванския народ.

Съединени американски щати неведнъж е заявявал, че стои зад тила на Тайван и ще го поддържа при възможна ескалация на спора в Тайванския пролив. През последните години Китай все по-явно показва упоритостите си към острова, което тревожи интернационалната общественост. Нещо повече – неговите дейности са опасност за демокрацията, свободата, мира, стабилността и просперитета в района, които са измежду главните полезности, споделяни от Тайван и Съединени американски щати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР