ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Кандидатите за президент на Тайван изразиха

...
ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Кандидатите за президент на Тайван изразиха
Коментари Харесай

Кандидатите за президент на Тайван наблягат на мира в отношенията с Пекин

ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Кандидатите за президент на Тайван показаха предпочитание за мирни връзки с Пекин, който разказа изборите на 13 януари на самоуправляващия се остров като избор сред война и мир и ускори издевателството над територията, която претендира за своя.

Уилям Лай, любимецът и понастоящем вицепрезидент на Тайван от ръководещата Демократична национална партия, сподели в ефирен спор в събота, че е отворен за връзка с държавното управление в Пекин, което отхвърли да беседва с него или Президентът Tsai Ing-wen.

Пекин избира претендента от по-приятелската към Китай националистическа партия, или Gomindan, и подлага на критика Lai и Tsai като „ сепаратисти “ и ги упрекна, че се пробват да предизвикат китайска офанзива на Тайван.

Тайван се отдели от Китай по време на революция през 1949 година, само че Пекин продължава да счита острова с 23 милиона поданици с неговата високотехнологична стопанска система за китайска територия и непрестанно усилва опасността си да реализира тази цел с военна си...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР