ТАЙПЕИ, Тайван (АП) — Тайван се готви да избере президент

...
ТАЙПЕИ, Тайван (АП) — Тайван се готви да избере президент
Коментари Харесай

Тайван се готви да избере президент и законодателен орган в това, което се смята за тест за контрол с Китай

ТАЙПЕИ, Тайван (АП) — Тайван се готви да избере президент и законодателен орган в събота в това, което мнозина виждат като тест за надзор с Китай, който претендира, че самоуправляващата се островна република е негова лична територия, с цел да бъде обединена със мощ, в случай че е належащо. Президентската конкуренция е напрегната и както Китай, по този начин и основният съдружник на Тайван, Съединени американски щати, претеглят политически и стопански въпроси, които се надяват да повлияят на гласоподавателите.

Изборите опълчват вицепрезидента Lai Ching-te, представляващ Демократическата прогресивна партия, против Hou Yu-ih от главната опозиционна Националистическа партия и някогашния кмет на столицата Тайпе, Ko Wen-je от Тайван Народна партия.

Съединени американски щати твърдо поддържат Тайван против военните закани на Китай и администрацията на Байдън възнамерява да изпрати неофициална делегация, формирана от някогашни високопоставени чиновници на острова малко след изборите. Този ход може да разстрои напъните за възобновяване на връз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР