Тайните служби на Южна Корея разполагат с доказателства за възможно

...
Тайните служби на Южна Корея разполагат с доказателства за възможно
Коментари Харесай

Южна Корея: Хамас използва севернокорейски оръжия

Тайните служби на Южна Корея разполагат с доказателства за допустимо потребление на севернокорейски оръжия от въоръжената палестинска организация Хамас ", предадоха местни медии, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Англоезичното издание на южнокорейския в. " Джунан илбо " заяви, че Националната разследваща работа (НРС) е разгласила фотография на гранатомет Ф-7, създаден в Северна Корея, който е бил употребен от " Хамас ". Маркировката върху оръжието е на корейски език.

За допустима договорка с оръжие сред " Хамас " и Северна Корея се приказва от дълго време. Пхенян отхвърля севернокорейски оръжия да са били употребявани при нападението на " Хамас " и други екстремистки групировки против Израел на 7 октомври, което провокира войната в Газа, напомня ДПА.

В понеделник Национална разузнавателна служба показа фотоси на разглобена базука и удостовери известията на американските медии за вероятни доставки на оръжие от Северна Корея за " Хамас ". Събират се съответни доказателства за обсега и времето на доставките на севернокорейско оръжие, добави разследващата работа.

Допълнителни детайлности не могат да бъдат предоставени, с цел да се защитят информаторите и дипломатическите връзки.

Миналата седмица телевизия " Гласът на Америка " заяви, че е получила фотоси на севернокорейската базука по дипломатически канали.

Резолюциите на Организация на обединените нации не разрешават на Северна Корея да изнася оръжия, само че израелските въоръжени сили обявиха, че намират в Газа севернокорейски оръжия от началото на войната. 

Според държавното управление на Съединени американски щати Пхенян неотдавна е доставил на Русия ракетни установки и няколко балистични ракети. Севернокорейски ракети са били употребявани и във водената от Русия война против Украйна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР