Тайни преговори между София и не може да има, защото

...
Тайни преговори между София и не може да има, защото
Коментари Харесай

Костадин Филипов: Тайни преговори между София и Владо Бучковски не може да има

" Тайни договаряния сред София и не може да има, тъй като той не е самичък тук, за разлика от Любчо Георгиевски, който преди време беше самичък на същата задача в България ". Това сподели пред БНР журналистът Костадин Филипов по отношение на връзките сред София и Скопие след отхвърли на България да поддържа преговорната рамка на Северна Македония за присъединение към Европейския съюз.
Филипов посочи, че проф. Бучковски, който е специфичния делегат на държавното управление в Скопие, е придружаван от виновен представител на Министерството на външните работи на Република Северна Македония и добави, че евентуално му нямат задоволително доверие останалите партии в Северна Македония.
 Румен Радев: Европейската интеграция на районен съд Македония изисква действителни резултати в разговора с България Румен Радев: Европейската интеграция на районен съд Македония изисква действителни резултати в разговора с България
Европейската интеграция на Република Северна Македония /РСМ/ изисква не опити за въздействие и напън посредством трети страни, а постигането на р...
По думите му Бучковски е доброжелателен към България. " Той не крие своята принадлежност към онази дребна група интелектуалци в Скопие, които желаят нормализиране на връзките и няколко пъти е казвал, че България е най-близката им страна ", безапелационен е журналистът.
Костадин Филипов изрече оптимизъм, че " ще им мине на македонците " и връзките сред София и Скопие ще се възстановят. Според него Заев чака идването на Джо Байдън на власт, с цел да бъде решен казусът с европреговорите на Северна Македония. Той предвижда още, че Германия ще продължава да упорства за старт на договарянията на Скопие с Брюксел и политиците в България би трябвало да са подготвени за външен напън, който ще се ускорява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР