Тайни договорки, срещи и кроежи за създаването на партия. С

...
Тайни договорки, срещи и кроежи за създаването на партия. С
Коментари Харесай

Лявото в екстаз: Ваня Григорова става лидер в партията на Румен Радев

Тайни сделки, срещи и кроежи за основаването на партия. С това се занимавал напоследък президентът Румен Радев, който сега още веднъж е на върха по рейтинг, научи „ Уикенд ” от свои хора в президентската администрация.

След подскоците и неочакваното активиране в левия набор от страна на Корнелия Нинова, президентът се решил на съществената стъпка да ухажва за бъдещата си партия Ваня Григорова. Двамата към този момент са провели срещи, на които президентът се опитал да убеди устатата общинарка да стане част от плана му с работно име „ Трети март ”, признаха пред наш кореспондент социалисти, дочули за следващата завера в ущърб на Българска социалистическа партия.

Спекулациите, че от „ Левицата ”, ръководена от Мая Манолова, Георги Първанов и Татяна Дончева, ще сграбчен Ваня за флагман, тормозили президента и той решил да превари обединението, като трансформира Григорова в част от бъдещата си лява групировка.

Реклама

„ Ние на този стадий не сме водили диалози с госпожа Григорова, даже не знаем дали тя ще се реши на присъединяване в партиен план, дали ще се трансформира в политик или ще се отдаде на общината ”, съобщи съпредседателят на „ Левицата ” Мая Манолова.

По думите й лявото би трябвало да бъде обединено и групировката „ постоянно е подкрепяла тезите на президента Румен Радев ”, само че изрично без присъединяване на Българска социалистическа партия, защото там водачът Корнелия Нинова си представяла лявото обединяване като еднолична компания. От „ Левицата ” признаха и че партия „ Възраждане ” няма място в лява коалиция, защото е прекомерно националистически настроена, макар че лявото и Костадин Костадинов имат общи настойници, както се мълви.

Самата Григорова пък си подвига акциите, като изрично отхвърля на този стадий да има политически упоритости, което я прави още по-апетитна хапка за партийни планове и предложения. Из коридорите на лявото в политиката се приказва, че президентът, макар че няма право да има лична партия, до момента в който е настоящ държавен глава, щял да отмъкне точно суперзвездата Григорова под носа на други леви обединения, с цел да я постави за водач на „ Трети март ”.

Според социалисти, Радев сигурно щял да направи своя партия, защото е най-одобряваният политик в страната сега и не бивало да изпуска опцията да завоюва поддръжка, в случай че чака занапред края на мандата си. Много партийни водачи от социалистическия набор пък са подготвени начаса да не помнят Българска социалистическа партия и потъващата като камък Нинова и да прегърнат новата Радева партия като ракета-носител към нови парламентарни мандати.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР