Тайната на дълголетието тревожи човешките умове от хиляди години. През

...
Тайната на дълголетието тревожи човешките умове от хиляди години. През
Коментари Харесай

Човек живя 256 години и преди да умре разказа за живота си

Тайната на дълголетието тревожи човешките мозъци от хиляди години. През Средновековието тези, които са съумели да живеят до 40-годишна възраст, са се смятали за доста остарели.

Днес никой не е сюрпризиран, когато някой навърши 90 години, написа zdrave.to.

Човекът, за който ще ви разкажем през днешния ден, освен разкрива тайната на дългия живот, само че и е претърпял невероятни години. Неговата история изненадва и носи наслаждение. Невероятното изобретение на Лий Чин Юн съгласно публикация в " Ню Йорк Таймс " от 1933 година е живял повече от 256 години. През 1928 година професор У Чунг-Чи от университета в Ченгду разкрил документи, съгласно която Лий Чин Йонг получил поздравления за 150-годишния му рожден ден през 1827 година, а през 1877 година - за 200-годишнината му.

В изявление за " Ню Йорк Таймс " старейшините настояват, че господин Ли Чинг Йонг е бил възрастен мъж по време на детството си.



Почти вечен

На 71-годишна възраст през 1749 година той се причислява към китайската войска като мастър по бойни изкуства. Лий бил високо скъп и обичан в своята общественост и, както се показва в документите, той се оженил 23 пъти и имал повече от 200 деца. В същото време се твърди, че той не бил най-старият човек на света! Лий разказал, че един път е срещнал 500-годишен мъж, който го е научил на обичайните чигонг извършения и специфична билкова диета, която удължава живота.

Тайната на дългия живот

Тайната на дълголетието се крие в използването на билки в продължение на няколко десетилетия: билковата диета включва женшен, годжи плодове, рейши, фалолия, готу кола и оризово вино. Човекът пазел тази диета за идващите 100 години от живота си.



Лий Чин Юн не крие тайната на дълголетието си: в отговор на всички въпроси, той дава отговор, че всичко, от което се нуждае, е „ да поддържа умерено сърце, да седи като костенурка, да върви като гълъб и да спи като куче “.

И даже цялата история да наподобява като небивалица и смешка, евентуално самият съвет си заслужава да се следва.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР