Тайна проверка на инспектори на Европейската комисия е установила пропуски

...
Тайна проверка на инспектори на Европейската комисия е установила пропуски
Коментари Харесай

НЕДОПУСТИМО: Опасни предмети са пренасяни на летище София

Тайна инспекция на инспектори на Европейската комисия е открила пропуски в сигурността на летище София. Служители по сигурността са позволили неразрешени предмети при инспекцията на ръчния багаж с рентген.

Вицепремиерът Христо Алексиев изпрати и писмо до управлението на летище София, в което декларира изрично, че е неприемливо да се прави компромис със сигурността на летището и напомня на концесионера, че според контракт има обвързване да поддържа и обезпечава високо равнище на сигурност на летището.

На 17 октомври Алексиев се срещна с президента и изпълнителен шеф на летище Мюнхен Йост Ламерс, както и с изпълнителния шеф на летище София Хесус Кабайеро. Запознати със срещата споделят, че тя е била планувана месец по-рано и няма общо с инспекцията на Европейска комисия. Министърът обаче е изразил незадоволство от равнището на обслужване, което се предлага на пасажерите и самолетните компании на летище София.

Договорът сред България и " СОФ Кънект " за концесия за интервал от 35 години на летище София е подписан през лятото на 2020 година и влезе в действие през април 2021 г.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР