Тайна ли е, че отдавна и бизнесът и хората говорят,

...
Тайна ли е, че отдавна и бизнесът и хората говорят,
Коментари Харесай

Каракачанов: Създаването на държавна петролна компания не е протекционизъм

„ Тайна ли е, че от дълго време и бизнесът и хората приказват, че цените на горивата са ненормално високи? Какво е неприятното в това, в случай че страната може да сътвори една държавна конструкция, която да контролира пазара на горива, с цел да могат и другите да се преценяват с това, т.е., частните “. Така вицепремиерът Красимир Каракачанов поддържа основаването на държавна петролна компания по време на присъединяване си в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.
„ Това не е протекционизъм. Това, че имаме военни фабрики, а не купуваме всяко парче желязо от чужбина, не е протекционизъм. Това е стопанска система. И е по този начин в естествените страни “, добави той.
Каракачанов взе отношение и по митингите против държавното управление, проведени от партия „ Възраждане “. " Тези хора, които проведоха тези неща през вчерашния ден, ги назоваваме ренегати, хора, които са минали през 5-6 партии и в този момент се показват като новите морални стожери на обществото, такива, които ги и познаваме персонално “, безапелационен бе той.
Военният министър не пропусна да отбрани Владислав Горанов. „ Модерно е да се нападна някой, който е на власт, в това число и аз съм го правил, когато съм бил съпротива. Министър Горанов е един от най-хубавите министри, да не кажа най-подготвеният, тъй като най-дълго се занимава с тематиката, по която работи. Благодарение на него България има тази финансова непоклатимост и едни бюджети, които са едни от най-хубавите в последните десетилетия от историята на България. Така че държавното управление не е раздрусано. Изборите наближават, 10 месеца преди постоянните парламентарни избори е обикновено да има такива офанзиви, само че в случай че първите 3 години не си привикнал и се стресираш, значи не си се научил на нищо “, съобщи Каракачанов.
Според вицепремиера психозата в Европа около ковид е била прекомерно огромна. Той добави, че ограниченията, които са били наложени от българското държавно управление, са дали резултат и България е страната с минимум болни и минимум умряли в Европа на глава от популацията. Той посочи, че още когато са дали своят вот тези ограничения на 13 март, той и сътрудниците му от Вътрешна македонска революционна организация са предложили ограничения, касаещи оцеляването на дребния и междинния бизнес, на земеделието и туризма. „ Явно рецесията прави връзката сред сътрудниците по-добра. Тука не е моментът да си мерим кой какъв брой ограничения е предложил и кои ограничения са били по-рационални. Ние не се състезаваме с никой. Повечето от нещата, за които приказваме за поддръжка на българския бизнес, за ограничение на монополите в търговията с хранителни артикули, протекционизмът, т.е., поддръжката на българската стопанска система, на българския производител - това са неща, които ние ги приказваме от дълго време. За страдание във времето на ковид очевидно има повече чуваемост “, съобщи Каракачанов. Той добави, че е закономерно отхлабването на ограниченията, тъй като обстановката е постоянна и тъй като стопанската система не може да бъде унищожена с едни по-дълги ограничения.
Според него на Европейски Съюз в последните 10 години доста неща не му харесват. Там се приказва за взаимност, за свободно придвижване на хора, артикули и капитали, свободен пазар, добави Каракачанов и попита: " На кого разчитаха жителите на България и другите европейски страни, къде изчезна солидарността в тази пандемия? " И отговори: " Гражданите и днеска разчитат на страната, не чакат някой от Брюксел да им реши проблемите ".
По въпроса със Северна Македония той разяснява, че желаят да се реализира една естествена обстановка, при която прилежащата страна, в която живее еднородно и едноезиково население, да стане естествена страна, а " не да бъде ръководена от един политически хайлайф, който с политиката си основава борба и напрежение в последните десетилетия. След като техните политици желаят да се докопат до благините на Европейски Съюз, би следвало да съблюдават и избрани правила. Едно от тях е добросъседски връзки ", безапелационен беше Каракачанов.
„ Членството в Европейски Съюз не е принудително. Искаш да влезеш в едно общество. Ако ти искаш да влезеш в това общество, не може да си откраднал половината от историята си от България, една трета от историята си от Гърция и да смяташ, че можеш да вземеш една нова еднаквост, враждебна и създаваща ненавист към съседите си “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР