Тайландският премиер Прают Чан-оча и още 10 министри от кабинета

...
Тайландският премиер Прают Чан-оча и още 10 министри от кабинета
Коментари Харесай

Премиерът на Тайланд оцеля след четвърти вот на недоверие

Тайландският министър председател Прают Чан-оча и още 10 министри от кабинета оцеляха при избор на съмнение в Народното събрание в събота , оповестява организация Ройтерс. Това се оказа последният огромен тест на Прают преди идните общи избори след 11 месеца.

68-годишният някогашен шеф на армията, който е на власт след преврата, който управлява през 2014 година, получи 256 гласа " за " и 206 " срещу " с девет въздържали се, запазвайки позицията си на министър председател до края на мандата му през март. Трима вицепремиери и седем други членове на кабинета също оцеляха след вота на съмнение.

Опозицията се нуждаеше от повече от 239 от 477 парламентарни гласа, с цел да смъкна премиера.

" По време на дебата за неодобрение през последните няколко дни въпросите, повдигнати от опозицията, съдържат погрешна информация и държавното управление употребява тази опция, с цел да обясни нещата ", сподели държавният представител Танакорн Уангбунконгчана.

" Сега, когато дебатът за недоверието завърши, ние призовахме опозицията да работи с нас за хората и страната. "

Премиерът и 10 членове на кабинета бяха подложени на четиридневни рецензии онлайн по малкия екран от съпротива , която ги упрекна в корупция и икономическо неприятно ръководство, в опит да дискредитират ръководещата 17-партийна коалиция преди идващите избори.

Това беше четвъртият път, когато представянето на Прают беше подложено на гласоподаване, откогато той беше определен от камарата да остане министър-председател през 2019 година, след избори, за които опозицията сподели, че са били извършени по правила, предопределени да го запазят на власт. Прают отхвърли това изказване.

Въпреки неотдавнашните изследвания на публичното мнение, които демонстрират, че известността му понижава, Прают се очакваше да надделее, съгласно политически анализатори, някои от които видяха вота на съмнение като ход на опозицията да завоюва социална поддръжка преди идващите избори.

" Знаем, че в Народното събрание не можем да се състезаваме, само че имаме религия в хората, тъй като не загубихме и решаващият фактор ще бъдат изборите ", сподели пред кореспонденти водачът на опозиционния блок Чонланан Шрикаев.

Ръководените от младежи протестни групи, които се появиха през юли 2020 година, с цел да провокират държавното управление, се събраха пред Народното събрание посредством спор за съмнение и организираха успореден избор на съмнение, което докара до 16 690 гласа против държавното управление и единствено 251 в изгода.

Прают не даде индикация по кое време ще бъдат свикани избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР