Тайфунът “Ханун вече не е толкова силен над Източнокитайското море,

...
Тайфунът “Ханун вече не е толкова силен над Източнокитайското море,
Коментари Харесай

Кошмарът в Япония! Накъде се насочва тайфунът “Ханун”

Тайфунът “Ханун ” към този момент не е толкоз мощен над Източнокитайското море, само че ще приближи южната японска префектура Окинава. Смята се, че даже може да се насочи на север към главните острови, съобщи Ройтерс. Експерти настояват, че това го прави " доста необикновена стихия ".

" Ханун " аргументи гибелта на двама души. Скоростта на съпътстващите тайфуна ветрове доближава 126 км/ч., а на обособени пориви - 180 км/ч.
-->
Намиращ се на към 270 километра северозападно от остров Мияко, част от префектура Окинава, към 07:00 ч. тази заран 01:00 ч. българско време), " Ханун " ще направи неочакван завой на изток и ще се насочи довечера на север към главните японски острови, сочат прогнозите.

Тайфуните, които се движат от запад на изток, не са нещо извънредно, само че съгласно метеоролозите " Ханун " се разграничава от тях.

" Винаги следя придвижването на бурите, методът, по който се развива тази, е доста необикновен ", сподели Михо Ода, синоптик от Японската метеорологична асоциация. " Летните тайфуни се движат по доста комплициран метод, само че даже поради това, този е доста чудноват. Фактът, че се връща по метода, по който пристигна, в действителност е необикновен ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР