Тайфунът Хагибис внесе хаос в Япония и отне живота на

...
Тайфунът Хагибис внесе хаос в Япония и отне живота на
Коментари Харесай

Тайфунът Хагибис отне живота на осем души

Тайфунът Хагибис внесе безпорядък в Япония и лиши живота на най-малко осем души, а 12 са в неопределеност. Ранените са над 120, заяви публичната телевизия Ен Ейч Кей, представена от ДПА.

Рекордни количества дъждове провокираха преливане на реки и свлачища. Спасителни интервенции се организират в доста елементи от страната. Над 4,4 милиона души бяха призовани да се изтеглят от домовете си, в това число 910 000 в град Кавазаки. Няколко десетки хиляди извършиха препоръките на управляващите и бяха настанени във физкултурни салони и зали, където им бе обезпечена храна, вода и завивки.

Към 9 часа тази заран локално време Хагибис се намираше над Тихия океан, край североизточните крайбрежия на Япония. Бурята се движи на североизток с 60 км/ч с оптимални непрекъснати ветрове от 108 км/ч и пориви от 142 км/ч. Големи наводнения има в региона на централния град Нагано, където се скъса дига и р. Чикума се разля в жилищна зона, съобщи Франс прес. Бедстващи локални поданици размахваха кърпички от балконите си към хеликоптери на Ен Ейч Кей и на японските сили за самозащита.

От въздушни фрагменти се виждат затънали във вода високоскоростни влакове в хранилище в Нагано. По данни на държавния представител Йошихиде Суга 376 000 жилища са без електричество, а 14 000 без вода.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР