Тъй като броят на загиналите от войната Израел-Хамас продължава да

...
Тъй като броят на загиналите от войната Израел-Хамас продължава да
Коментари Харесай

На фона на войната Израел-Хамас религиозните лидери в САЩ разсъждават върху силата на единството

Тъй като броят на починалите от войната Израел-Хамас продължава да пораства, религиозните водачи в Съединени американски щати се борят със личните си усеща за болежка и отчаяние. CBS News предложения равин, имам и преподобен да размишляват върху силата на единството в сложни времена.

За основания в Ню Йорк равин Рик Джейкъбс се причисли към десетките хиляди хора, които се събраха на National Мол във Вашингтон, окръг Колумбия, на 14 ноември за митинга Марш за Израел беше метод да се покаже взаимност с Израел и да се осъдят антисемитските произшествия в Съединени американски щати, които той означи, че нарастват от началото на войната предишния месец.

„ Това е мъчителен миг, само че е подобен, в който имаме потребност един от различен “, сподели Джейкъбс. „ Ние сме дружно, ние сме един народ в нашата тъга, само че също по този начин един народ в нашата решителност да издържим през това и да си възвърнем сигурността. “

Джейкъбс оглавява Съюза за реформиран юдаизъм, който е най-големият еврейски придвижване в Северна Америка. Той неотдавна се завърна от Израел, където се срещна с израелския президент Исак Херцог и фамилиите на жертвите на офанзивата на Хамас от 7 октомври.

децата в Газа нарастват всеки ден.

„ Лесно можех да бъда едно от тези деца. Тъй като съм палестински американец, мисля, че евентуално по този начин се усещат доста от нас, разбрахме, че това може да сме ние “, сподели Сюлейман. „ Има тази виновност, тя е съвсем като виновността на оживелите. “

Сюлейман основава Yaqeen Institute for Islamic Research, основана в Тексас ислямска изследователска институция, и е един от най-видните имами в Америка. Миналия месец той приказва на погребението на 6-годишното мюсюлманско момче в региона на Чикаго, което съгласно полицията е било смъртоносно намушкано при целеустремено закононарушение от ненавист.

„ Опитвам се да дам на хората вяра, изясненост, и храброст, само че в това време се пробва да бъде с тях в тяхната тъга и опустошаване “, разказа Сюлейман. „ Вярата е единственото нещо, което може да даде вяра във времена като тези. Така че е извънредно значимо хората да се облегнат на нещо по-голямо и да се надяват на нещо по-голямо. “

Сюлейман употребява обществените медии, с цел да доближи до милиони почитатели всеки ден, призовавайки ги да се изправят против ислямофобията и за правата на палестинците.

„ Това е миг, в който би трябвало да приказваме намерено “, сподели той. „ В нашия живот е имало геноцид, само че това е първият път, когато той се разиграва на нашия екран в действително време с толкоз бързо движение. “

От началото на войната Израел-Хамас Сюлейман оказа помощ за организирането на голям брой пропалестински митинги в цялата страна.

" Никога не съм виждал по-голямо междурелигиозно посланичество на нашите палестински митинги, както виждах сега. Беше надълбоко утешително и изцеляващо ", сподели Сюлейман. „ Когато такива неща се разпростират пред нас, можем да изберем да бъдем парализирани от казуса или можем да изберем да бъдем част от решението. Никога не подценявайте въздействието, което можете да имате, даже с дребната си група другари. “

На скорошна междурелигиозна панелна полемика в Карнеги хол в Ню Йорк, спонсорирана от The Rabbi Sacks Legacy, организация с нестопанска цел, която споделя ученията на починалия равин лорд Джонатан Сакс, мюсюлманският водач Имам Абдула Антепли насърчи хората от всички религиите да бъдат обединени.

„ Всеки набожен от всевъзможен тип, всеки човек, който има религия, ангажираност и разбиране – нашият максимален зложелател, който предизвиква морална парализа, е отчаянието и безнадеждността “, сподели Антепли на събитието на октомври. 31. „ Не би трябвало да се предаваме на безизходност и обезсърчение. “

През последния месец преподобният доктор Мей Елиз Кенън посети десетки християнски църкви в цялата страна, с цел да се застъпи за двустранно преустановяване на огъня и незабавна филантропична помощ за хората в Газа.

„ Моята религия в действителност е единственото нещо, което ме поддържа “, сподели Кенън пред CBS News. „ От земна позиция няма вяра. И въпреки всичко, защото ние сме хора на вярата, аз главно имам вяра, че светлината ще победи тъмнината. “

Кенън управлява Църквите за мир в Близкия изток, мултиденоминационна коалиция със седалище във Вашингтон, окръг Колумбия, която предизвиква мира и справедливостта в Близкия изток.

„ Мисля, че можем да дойдем дружно към нашата обща човещина “, сподели Кенън. " Можем да имаме единение, в случай че можем да се съгласим, че всеки живот би трябвало да бъде скъп. "

Гледайте видеоклипа по-долу от неотдавнашния междурелигиозен панел на The Rabbi Sacks Legacy на тематика „ Да излекуваме един разрушен свят “:

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР