, тъй като аутобанът ще позволява да се стига от

...
, тъй като аутобанът ще позволява да се стига от
Коментари Харесай

Тунелът преди тунел 'Железница' е почти готов

, защото аутобанът ще разрешава да се стига от столицата до Симитли единствено за час.

Тунел " Железница " е най-дългият и най-модерният виадукт, изграждан до момента в страната. Водещият сътрудник в обединяването ДЗЗД " Автомагистрала Струма 2018 ", което строи оборудването, е " Джи Пи Груп ".

Тунелът има забавни механически характерности. Двете му тръби са с дължина към 2 км всяка. Съоръжението има четири напречни пешеходни връзки и други две за коли сред тръбите. Това е решение при положение на повреда за прекосяване и евакуация на хора. Изградени са 26 SOS комбинирани ниши, където ще има пожарогасители, телефони и други нужни по план детайли.

При построяването на " Железница " е имало редица компликации. Най-непредвидими са геоложките особености на терена, през който минава оборудването. Скалният масив е като жив и непрекъснато би трябвало да се напредва и укрепва и колкото по-бързо се случват тези интервенции, толкоз по-безопасно е. Скалният куп е нееднороден, с голям брой пукнатини, с разнообразни тектонски или разломни зони. Преминаването през геоложките разлики на планинския масив при значителни превалявания и повишението на подпочвената вода е извънредно предизвикателство, тъй като основава предпоставки за течове, свличания и сривания.

За пътуващите в тунела няма да има заплаха при значителни дъждове. Направена е хидроизолация с фолио, което приключва с дренажни тръби, последвана от цялостна обшивка. Но тъкмо поради значителни превалявания при осъществяване на строителните действия през лятото на 2020 година се активизираха две свлачища. Те са повода пътната права да към момента да не се употребява, макар че тунелът има акт 15.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР