Татяна Дончева посече Христо Иванов: Намърдал се е в американските

...
Татяна Дончева посече Христо Иванов: Намърдал се е в американските
Коментари Харесай

Татяна Дончева посече Христо Иванов: „Намърдал се е в американските финансови схеми, ДБ ще е с най-големи щети от управлението“

Татяна Дончева посече Христо Иванов: „ Намърдал се е в американските финансови схеми, Демократична България ще е с най-големи вреди от ръководството “.

„ Имам усещане, че това са хора, които не знаят какво желаят. Те не могат да се схванат със самите себе си, пък какво остава с някой различен. Това са първите предпоставки за триумф на едни договаряния. “ Така водачът на „ Движение 21 “, част от коалиция „ Левицата! “ Татяна Дончева разяснява по Българска национална телевизия преговорния развой сред сътрудниците във властта за ново държавно управление.

Дончева е уверена, че не е допустимо да се стигне до триумф в договарянията за ново държавно управление:

„ Всички желаят властта. Разпределението на гласовете не позволяваше на никой да я има самичък. ПП-ДБ имат искания, които са изцяло несъответстващи на гласовете, които имат – да ръководят еднолично. Употребяват принадлежности, като да вземем за пример, искане от външните фактори да натискат евентуалния им съдружен сътрудник, да го плашат с „ Магнитски “, с игнориране на ГЕРБ в интернационален проект, с репресии върху основни фигури… “

Татяна Дончева сподели, че не е уверена, че Бойко Борисов има максимален интерес изборите на 9 юни да са 2 в 1, а не едно след друго:

„ Той е един от факторите, който ще реши в последна сметка кое му е по-добре. Аз мисля, че ПП-ДБ имат по-голям интерес от избори 2 в 1. Те ще смъкнат доста резултата, само че може би разчитат, че това въпреки всичко ще ги закрепи. След това ръководство считам, че Демократична България ще претърпи най-сериозни вреди, тъй като за тях партньорството с „ Продължаваме промяната “ е токсично. В ДСБ най-малко имаше по-разумни хора, по-смислени и по-здраво стъпили на земята, само че се размиха необратимо в това, което се случи. “

„ Христо Иванов е вреден човек за правораздаването. Намърдал се е в американските финансови схеми, сносно ги усвоява от години, единствено че той не схваща нищо “.

След това ръководство Демократична България ще претърпи най-сериозни вреди. За тях партньорството с Политическа партия е токсично. В ДСБ най-малко имаше по-разумни хора и по-смислени и по-здраво стъпили на земята, само че те се размиха в това, което се случи. Всичко е необратимо “, разгласи Дончева.

„ Това, което чувам като опорни точки, може би и заслужава да е маркирано с едно изречение. Темата по какъв начин сътворяваме непоклатимост и по какъв начин в името на нея, не би трябвало да има предварителни избори “, сподели Дончева и добави:

„ Това е все едно да пътуваме в рейс на градски превоз, а водачът и кондукторът се бият начело. Това не основава възприятие за непоклатимост “.

„ Такова пазаруване на политолози и социолози до момента не е имало. Тяхната специалност се употребява за откровена операция на публичното мнение. Това е безочливо, без значение кой тъкмо заплаща “, възмути се юристката.

Според нея отявлените последователи на ПП-ДБ се опасяват, тъй като знаят, че ще имат по-слаб резултат на изборите.

Да се в профил следствената мистерия може да се роди в главите само на хора, които нямат никаква процедура. “, коментира тематиката Дончева.

Според лидерката на “ Движение 21 „, процедурата по избор на служебен министър ръководител и държавно ръководство ще бъде първият тест пред новите промени в конституцията.

Какво ще стане, ако президентът откаже да назначи министрите, предложени от служебния министър ръководител?, попита тя.

Източник: Българска национална телевизия

Oще вести четете в категория България и категория Коментари
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР