Татяна Дончева обсъди програмата на Изправи се! Мутри вън!“ с

...
Татяна Дончева обсъди програмата на Изправи се! Мутри вън!“ с
Коментари Харесай

Татяна Дончева след среща с БХРА: Изправи се! Мутри вън! застава зад исканията на туристическия бранш

 Татяна Дончева разиска програмата на " Изправи се! Мутри вън! “ с представители на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация на среща в столицата през вчерашния ден.

Години наред страната ни единствено официално има Министерство на туризма. То се управлява от странни хора без нужните знания, вместо  там да са специалисти, които да плануват проблемите и да оферират навременни ограничения за тяхното решение, посочи лидерът на листата на " Изправи се! Мутри вън! “ във Варна Татяна Дончева. Според нея от основно значение е да се търсят благоприятни условия за удължение на летния туристически сезон, като се включат месеците април, май, септември и октомври.  Държавата би трябвало да субсидира разноските за самолетни седалки на чартиращите компании, като финансирането да се реализира при изпълнени от туроператорите задължения за брой задгранични туристи, доведени в страната ни.

" Изправи се! Мутри вън! “  поддържа концепцията за понижаване на таксите за летищата за тези месеци, като е належащо да се вкарат и специфични стратегии за основаване на фрагменти за туризма, като за задачата е належащо да бъдат въведени промени в образователните стратегии в учебните заведения, както и да се позволи наемане на младежи, навършили 16 години. Татяна Дончева застана зад концепцията за възобновяване на правото на обезщетение за безработица за сезонно наетия личен състав, както и за въвеждане на почасово възнаграждение. Необходими са и специфични ограничения за реклама и защита на курортните комплекси. Сред концепциите, които Татяна Дончева стартира още е посредством концесионните контракти за плажовете да се контролират цените на пакетните услуги за туристите.

" Изправи се! Мутри вън! “ застават зад настояването на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация да се трансформират изискванията за по-лесно влизане в страната на имунизирани туристи, както и за създаване на центрове за бързи антигенни проби на летищата и в огромните курортни центрове.  От асоциацията желаят още да се резервира мярката 60 на 40, като се уточни събитието, че приходите в туризма не се получават регулярно.

Двете страни се сплотиха и към концепцията, че би трябвало да се създадат стъпки за отлагане или опрощаване на налог здания и такса боклук в месеците, в които хотелите не са работили.

Представителите на БХРА обрисуваха проблем с кредитирането на туроператорите, защото банките ги смятат за изключително рискови. За разлика от хотелиерите, които могат да подсигуряват заемите с активите на хотелите си, то туроператорите нямат такава опция. От сектора настояха пред Татяна Дончева да се търсят механизми за отлагане на заплащанията по заемите за период от 2-3 години, като през това време се заплащат единствено лихви. И двете страни се съгласиха, че е належащо е да се сътвори гаранционен фонд за покриване на отговорностите на туроператорите към туристите от несъстояли се пътувания по време на пандемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР