Tata Motors показа концепта Tata Tiago EV на изложбата LCV2017 (Low

...
Tata Motors показа концепта Tata Tiago EV на
изложбата LCV2017 (Low
Коментари Харесай

Показаха електроконцепта Tata Tiago EV в Англия

Tata Motors сподели концепта Tata Tiago EV на изложбата LCV2017 (Low Carbon Vehicle event – автомобили с ниски излъчвания на въглерод)в Милбрук, Англия. Tози напълно електрически вид на колата е разработка на европейския технически център на Tata Motors – TMETC, основан във Великобритания.

Tata Tiago EV се задвижва от електромотор с мощност 85 кВт/116 к.с. и оптимален въртящ момент от 200 Нм. Акумулаторът на електромобила е литиево-йонен с охлаждане, задвижването е на предните колела, предавката е една.

Според формалните данни автомобилът се ускорява от място до 96,5 км/ч за под 11 секунди, а в режима на придвижване Sport развива оптималната скорост от 135 км/ч. Пробегът с едно зареждане се афишира на 100 км, а цялостната маса на машината е 1040 кг.

Визуално хечбекът е същият както стандартния модел д ДВГ, кабината също е почти идентична, само че на мястото на лоста за предавките при общоприетия модел е разположена кръгла ротираща “шайба ” за избор на режимите на придвижването, напомняща на тези при колите Jaguar.

Екипът на TMETC интензивно се занимава с развитието на електрическите автомобили. Последният им план е всъщност четвъртото потомство на компактен електромобил, разработван от 10 години насам. Дебютът на новия автомоил съвпада и с новата стратегия на британското правителство за развиване на електромобилите и колите с алтернативни задвижвания, само че без хибридите.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР