Търсят селски къщи у нас около Бургас. Цените варират в

...
Търсят селски къщи у нас около Бургас. Цените варират в
Коментари Харесай

Търсят селски къщи у нас – вижте къде


Търсят селски къщи у нас към Бургас. Цените варират според от местоположението. През последните няколко години търсенето и ползата към парцели в Бургас и района регистрира повишение.

Осъществяването на от ден на ден имотни покупко-продажби в този регион е плавна наклонност с начало към коронавирус рецесията, като през 2021 година търсенето става доста по-изразено.

Ниските лихви по заемите, повишението на междинните приходи у нас и последващите резултати от пандемията са част от факторите, които способстваха за удобното развиване на имотния пазар в Бургас и района, регистрират специалистите от Адрес.

Тенденцията за усилване интереса към местоположения, покрай огромни градове, се увеличи след началото на пандемията. Период, в който мнозина осъзнаха личната си потребност от това да заменят по-населените места с по-малко обитаеми. Да разполагат с необятен парцел с двор на безшумно и отдалечено място, както и да влагат във ваканционен парцел, в частност в селски къщи.

За тези, които работят от разстояние, точно тези местоположения се явиха най-сериозен интерес. Тъй като са идеална опция за бягство от забързаното градско всекидневие и за живот на по-голяма повърхност. И макар затихването към пандемията, даже през 2022 година ползата към тези парцели се резервира.

Ниските лихвени равнища по заемите и възходящата инфлация през миналата година мотивираха тези, които разполагат със спестявания освен да закупят капиталов парцел, само че и да се насочат към по-спокойните и тихи местоположения – тези наоколо до огромните градове. През второто тримесечие на 2022 година и в унисон с растящата инфлация и лекия растеж в лихвените равнища бе регистрирано закъснение в този сегмент. Но упованията са темповете на продажбите на тези парцели да се възвърне на равнищата отпреди това.

От началото на коронавирус до през днешния ден селските къщи се радват на все по-голям интерес от страна на купувачите у нас, като регионът към Бургас не прави изключение. Вторият по величина град на българското Черноморие и прилежащите му обитаеми места се явяват притегателна мощ най-много за българите. Основно за млади фамилии, които работят отдалечено и търсят спокойствието на живота в по-малко обитаемоте региони.

През 2022 година имотният пазар в Бургас бе сдържан и резистентен, главно с капиталова устременост – към 45% от всички покупко-продажби бяха с такава цел. Пазарът там също записва изменение в ценовите равнища, подбудено от инфлационния напън. Като разумно това се отрази и на имотния пазар към Бургас. Цените на селските къщи обаче варират, според от тяхната локация и потребност от следващи ремонтни действия. Квадратурата и размера на двора към парцела също са от значително значение за неговата стойност.

Въпреки успокояването на имотния пазар у нас през последната една година, ползата към селски къщи и парцели наоколо до по-големите градове се резервира. А упованията са да се възвърне на равнищата отпреди рецесията. За наклонността доста хора да се пробват да спасят парите си от инфлацията приказва и растежът в капиталовите покупко-продажби. Нагласата на купувачите е по-скоро да купят ваканционен парцел с парите, които са заделили, регистрират специалистите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР