Търсят се алтернативи на Струма“ през Кресна само за да

...
Търсят се алтернативи на Струма“ през Кресна само за да
Коментари Харесай

Вечерни новини: Има ли алтернатива за „Струма“?; Фондът за енергийна сигурност е докаран до 1 млрд. лв. дефицит

Търсят се други възможности на „ Струма “ през Кресна единствено с цел да се каже, че няма такива
Може ли най-проблемният сектор от автомагистрала „ Струма “ – през Кресненския пролом – да има различен път? Преди седмица, в изявление за БНР, районният министър Андрей Цеков сподели, че за подобен вид занапред ще се прави разбор, като ще се преглежда и опцията в един миг сходен път да стане главно платно на автомагистралата в посока Кулата. Тази концепция е записана и в държавно решение, признато след извършена среща сред Европейската комисия и българските управляващи.
Фондът за енергийна сигурност е докаран до 1 милиарда лева недостиг
Финансовият недостиг във Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “ е достигнал 1 милиарда лева към днешна дата. Запълването му обаче е комплицирана задача за политиците, а един от разновидностите е сметката най-после да платят потребителите. Нарастващата опасност в енергетиката беше една от тематиките, дискутирани по време на кръгла маса на тематика „ Промени в електроенергийния пазар на едро и дребно – благоприятни условия и проблеми “, проведена от Института за енергиен мениджмънт.
Ново или остаряло строителство: Кое е по-добро?
Инвестицията в парцел продължава да бъде най-предпочитаната от българите. Общо взето огромната алтернатива, която седи пред купувачите, е дали да влагат средствата си в ново, или в старо строителство. Еднозначен отговор на този въпрос обаче не може да бъде даден, тъй като и при двата типа парцели има преимущества и дефекти.
Употребата на контрабандни цигари в България леко се усилва
Делът на контрабандните цигари в България леко се повишава през четвъртото тримесечие на предходната година и към този момент е 2.6%. За съпоставяне, през второто тримесечие на 2023 година записаният дял, на база броене на празните кутии цигари в страната, беше 2.3%, а през четвъртото тримесечие на 2022 година – 1.5%.
АПИ отвори 17 предложения за план на скоростен път с тунел под Петрохан
Агенция „ Пътна инфраструктура “ отвори ценови оферти на 17 участника, които се включиха в процедурата за разработване на уголемен абстрактен план за скоростен път Монтана – София с тунел под Петрохан. Приблизителната дължина на сектора е 82 км, а плановата скорост – 120 км/ч. Офертите варират сред малко над 3 млн. лева и 6.6 млн. лева без Данък добавена стойност, като някои от предложенията са много близки едно до друго.
Летище Бургас стопира работа за месец
Летище Бургас затваря краткотрайно – до края на месец март. Причината е оповестената поддръжка на пистата, която в последните месеци разбуни духовете в региона. Кметове и туроператори не бяха удовлетворени от новината.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР