Търсят ново доказателство за смъртта на писателя. Камери записват образа

...
Търсят ново доказателство за смъртта на писателя. Камери записват образа
Коментари Харесай

Обмислят ексхумация на Денди

Търсят ново доказателство за гибелта на писателя. Камери записват облика на тайнствен мъж в бар, който е последният, видял се с Милчев



Близки на умрелия в края на март 2022 година Любомир Милчев-Денди обмислят ексхумация на тленните остатъци на починалия публицист, всемирски хроникьор и естет. Това научи извънредно " България Днес ". Търси се ново или подценено в хода на следствието събитие, което да даде коз в това направление.

По думите на близка другарка на Денди формалното умозаключение за гибелта му в столичната болница " Света Анна " е " пневмония ". Близките на Милчев обаче отхвърлят тази констатация, тъй като четири експертизи на правосъдни лекари - двама от Пловдив и двама от София, доказвали, че Денди е имал малко под тила " дупка колкото детски пестник ". Според патоанатомите умрелият е бил удрян професионално или с бутилка, или с бухалка. Общото им умозаключение опровергава формалното умозаключение на следствието, че Любомир Милчев не е станал жертва на ликвидиране.

По самото следствие също остават доста " бели петна ".



Смущаващи условия изплуваха от спомените на хората, с които " България Днес " беседва. Няколко години преди кончината на БГ естет №1 негови познати виждат чудноват уебсайт в мрежата, в който с разбъркани по думите им букви е написано: " Денди ли е по-велик, или аз? ". Когато те споделили с Милчев за видяното, той " бледен като платно ", тъй като бил разкрил в бележниците си, написано с писалка, същото изречение. Оттогава светският хроникьор почнал да се допитва до астролози. " Почти всеки ден разговаряше по телефона с един мъж, който беше трудноподвижен и който му правеше хороскопи. Малко преди нещастието той беше предизвестил Любо, че го чака заплаха, само че той не обърна съществено внимание на това ", доверява дългогодишна позната на Милчев.
 Приживе Любомир Милчев бе една от най-големите атракции на София Приживе Любомир Милчев бе една от най-големите атракции на София
Тя твърди още, че Денди е бил предизвестен да напусне квартирата, в която живеел с Кристофър Кем, като съседите чули кавги там още на 14 февруари, както и в дребните часове през последната земна нощ на Денди. Той се тормозил, тъй като нямало къде да изнесе багажа си, изключително старинните мебели. Негова другарка съумяла да откри помещение в столичен институт, където светският хроникьор да складира мебелите си, до момента в който си откри подобаваща квартира. На 14 февруари дамата и Милчев имали среща по въпроса, само че изненадващо Денди не се появил на срещата в центъра на София, а телефонът му бил изключен.

На 16 февруари Денди е отишъл на фитнес, а след това е имал среща със своя издател Атанас Кръстанов. Двамата сядат на диалог в заведение към градинката на " Кристал " в София. След като се разделят, Любомир Милчев се мести в прилежащ бар. Според свидетелски показания на хора от заведението в него Денди се е среща с мъж, засечен и от камерите на заведението. Самоличността на непознатия обаче по този начин и не е открита. Близките на провокативния белетрист са безапелационни, че в никакъв случай не са виждали този човек. На записите от бара се вижда, че въпросният тайнствен мъж влиза с кученцето на Денди - Хининус, с което нормално той не се разделял. Вижда се и по какъв начин паркетният лъв се движи из заведението със необичайно наведена надолу глава. Неговата близка другарка твърди, че се е стигнало до изгонването на двамата от бара. След тези моменти настава мрак, в който евентуално се е случило непоправимото.
 Двете сестри на Денди на опелото му през април 2022 година Двете сестри на Денди на опелото му през април 2022 година


Къде са били нанесени съдбовните удари по главата на Денди, остава тайнственост. Необяснимо е и по какъв начин с такива контузии, съвсем несъвместими с живота, Милчев е съумял да стигне до квартирата на ул. " Иван Рилски ". След първичния оглед по главата на Денди са били открити 8 контузии, а имал и счупени ребра, едното от които е проболо белия дроб. Един от очевидците - столичният диджей Ивайло Иванов, твърди, че е видял естета, паднал на земята в градинката на столичната черква " Свети Георги ". Денди обаче разговарял и даже му подал визитката си с покана да му се обади.

Няма пояснение и за какво квартирата, в която Милчев е живял през последните години от живота си с Кристофър Кем, е била отключена, което съгласно негови близки основава предпоставки за изтриване на улики. " В болничното заведение също доста са го почиствали преди трите мозъчни интервенции, когато го видяхме в реанимацията, беше доста чист ", споделят другари на починалия паркетен лъв. Това, считат те, също е могло да заличи материални доказателства.
 Кристофър Кем Кристофър Кем


Друга тайнственост с изключение на мъжа, срещнал се с писателя в столично заведение на 16 февруари, остават облеклата на писателя. Не е ясно за какво Денди е открит по долни дрехи. Въпросът е по какъв начин човек с такива контузии по черепа и тялото е могъл да се съблече.

Всички тези неясноти и въпроси карат околните на умрелия Любомир Милчев да не одобряват заключенията на следствието, че Денди е умрял от пневмония и даже да са подготвени да ексхумират тялото му с вяра да намерят нови доказателства за това, че той е бил погубен.

Последната земна година на Денди е била доста трагична, доверяват негови другари. Той изгубва майка си, след това и татко си. Въпреки че бил изумително здрав, загатнал, че в случай че нещо се случи с него, желае да бъде заровен в гроба на баба си и дядо си в Перник, към които изпитвал огромен пиетет.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР